1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çözüm ve Barış Platformu YENİDÜZEN'i ziyaret etti
Çözüm ve Barış Platformu YENİDÜZEN'i ziyaret etti

Çözüm ve Barış Platformu YENİDÜZEN'i ziyaret etti

Çözüm ve Barış Platformu, medya ziyaretlerine YENİDÜZEN’den başladı

A+A-

Çözüm ve Barış Platformu, Kıbrıs’ın bütününde barışa yönelik duyarlılığın ilk kez bu kadar çok yoğunlaştığını belirterek, “Bu tarihi ve kritik süreci, ortak ve aydınlık bir gelecek için iyi değerlendirmeli, barış mücadelesini yükseltmeliyiz” çağrısı yaptı.

Medya ziyaretlerine YENİDÜZEN’den başlamak istediklerini belirten Çözüm ve Barış Platformu sözcüleri, “United Medya ve YENİDÜZEN’in barış süreçlerine katkısını son derece önemsediğimiz için ilk sizlerle bir araya gelmek, önerilerinizi dinlemek, hedeflerimizi paylaşmak istedik” dediler.

Platformun şu anda 51 örgüt ve güçlü bir omurgayla hareket ettiğiniz ifade eden sözcüler, yeni yılın, Federal Kıbrıs için referandum sürecinin başlangıcı olacağına inandıklarını belirtti.

Çözüm ve Barış Platformu sözcüleri, YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile görüşerek, düşüncelerini paylaştı.

“Yeni Kıbrıs’ta daha iyi bir gelecek ve ülkemizde barışı tesis etmek, barış kültürünü hayatımızın her alanında öne çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz” diyen platform sözcüleri, toplumun umutlarını bildiklerini, kaygılarını ortadan kaldırmak için de daha fazla iletişime önem verdiklerini söyledi.

Çözüm ve Barış Platformu, kuruluşuyla birlikte şu ilkeleri ortaya koymuştu:
- İki toplumlu ve iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı, tek uluslararası kimliği olan birleşik federal Kıbrıs için mücadele etmek.
- Her iki lideri de barışın sağlanabilmesi için cesaretlendirmek ve çözüm yönünde atılacak adımları desteklemek.
- Kıbrıs'ın kuzeyinde çözüm ve barış mücadelesi veren tüm örgütleri ve kişileri bir araya getirmek.
- Federal ilkeleri içeren olası bir referandum sürecinde her iki toplumdan da çözüm güçleriyle birlikte ve koordineli çalışıp, anlaşmanın onaylanmasını sağlamak.
- Çözüm süreci ve sonrasının toplumun geniş kitleleri tarafından sahiplenilmesine yönelik farkındalık yaratmak ve Federal Kıbrıs'ın vatandaşlarının Birleşik Kıbrıs'ta barış içinde bir arada yaşam kültürünü pekiştirme ve sürekli kılma için ortak mücadele etmek.

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur