1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Çok mutluyuz, zor günler geride kaldı…’
‘Çok mutluyuz, zor günler geride kaldı…’

‘Çok mutluyuz, zor günler geride kaldı…’

Türkiye’de 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan ve önceki gün serbest kalan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinden Arif Güngör’ün halası Nazik Çetin, YENİDÜZEN’e konuştu:

A+A-

Ayşe GÜLER

Türkiye’de 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinden 3 Kıbrıslı Türk, önceki akşam serbest kaldı.

Günlerdir çocuklarından gelecek iyi haberi bekleyen aileler ise, Arif Güngör, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca’yı almak için apar topar Türkiye’ye gitti.

Cumhurbaşkanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın yakın takipte olduğu süreçte öğrencilerin serbest kalması, ailelerini sevince boğdu.

Serbest bırakılan öğrencilerden Arif Güngör’ün halası Nazik Çetin, çok mutlu olduklarını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşarak duygularını anlatan Çetin, zor günlerin geride kaldığını, tarifsiz duygular içerisinde olduklarını dile getirdi.

Bir duruşmaları daha var…

Serbest kalan 3 öğrencinin de bir duruşmalarının da olduğu, son kez mahkeme huzuruna çıkarılacakları öğrenildi.
Mahkemeye çıkarılacak öğrencilerin prosedürün tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta içerisinde adaya dönmeleri bekleniyor.

Güngör,  Eskişehir’de…

Öte yandan serbest kalan öğrenciler arasında yer alan Arif Güngör’ün serbest kalmasının ardından dün sabah Eskişehir’deki anneannesinin yanına gittiği öğrenildi.
Kıbrıs’ın kuzeyinden gelen anne ve babasıyla hasret gideren Güngör’ün durumunun iyi olduğu belirtildi. 

22 öğrenci serbest kalmıştı…

Hatırlanacağı üzere Kuleli Askeri Lisesi’nde daha önce gözaltına alınan 22 öğrenci geçtiğimiz haftalarda mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.
Türkiye’deki bazı ajanslar Kıbrıslı Türk öğrencilerin de serbest bırakıldığını iddia etmiş, Cumhurbaşkanlığı kaynakları bu iddiaları yalanlamıştı.


Arif Güngör’ün halası Nazik Çetin:
“Tarifsiz duygular içerisindeyiz…”

Serbest bırakılan öğrencilerden Arif Güngör’ün halası Nazik Çetin, çok mutlu olduklarını söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşarak duygularını anlatan Çetin, “Biz çocuğumuzun suçsuz olduğunu biliyorduk. Ancak onun suçsuz olduğunu anlayanlara teşekkür ederiz” dedi.

Çetin, anne ve babasının yeğenini almak için Türkiye’ye gittiğini, şu anda ailesiyle birlikte olan Güngör’ün dün sabah Eskişehir’deki anneannesinin yanına geldiğini belirtti.

Yeğeninin bir mahkemesinin daha kaldığını ve bir hafta içerisinde Kıbrıs’a geleceğini ifade eden Çetin, yaşadıkları zor günlerin geride kaldığını, tarifsiz duygular içerisinde olduklarını dile getirdi.

Çetin, “11 gün çocuğumuzu göremedik. Anne, baba ya da aile çocuğunu 1 saat bile kapalı ortamda görmez istemezken, biz bunları yaşadık. Ancak şimdi çok mutluyuz” dedi.

Dün sabah yeğeni ile telefonda görüştüklerini, her şeyin yolunda olduğunu da kaydeden Çetin, “Yeğenim, küçüklüğünden beridir askeri kıyafete aşıktı. Fen Lisesi’ni kazanmıştı ancak gitmedi. Subay olmak istedi... “dedi.

Bu haber toplam 4104 defa okunmuştur