1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CİNAYET sonrası öğrenciler: Korkuyoruz!
CİNAYET sonrası öğrenciler: Korkuyoruz!

CİNAYET sonrası öğrenciler: Korkuyoruz!

YENİDÜZEN, 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un öldürüldüğü DAÜ’deki Alfam Öğrenci Yurdu C-Blok’a gitti, öğrencilerle konuştu

A+A-

YENİDÜZEN,  19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un öldürüldüğü DAÜ’deki Alfam Öğrenci Yurdu C-Blok’a gitti, öğrencilerle konuştu:

‘Korkuyoruz’


Cinayetin işlendiği odanın aynı katında kalan öğrenciler, içlerinin rahat olmadığını, büyük endişe yaşadıklarını anlattı. Bazı öğrenciler ise cinayet sonrasında yurttan ayrılma kararı aldıklarını dile getirdi. 


Ayşe GÜLER-Didem MENTEŞ

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un oda arkadaşı Tevfik Utku Polat tarafından vahşice öldürülmesinin ardından üniversitede korku ve endişe sürüyor.
Yaşanan cinayet sonrasında olayın meydana geldiği Alfam Öğrenci Yurdu C-Blok’ta dün büyük bir sessizlik vardı.
YENİDÜZEN,  19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un öldürüldüğü DAÜ’deki Alfam Öğrenci Yurdu C-Blok’a gitti, öğrencilerle konuştu.
Cinayetin işlendiği odanın aynı katında kalan öğrenciler, içlerinin rahat olmadığını, büyük endişe yaşadıklarını anlattı.
Bazı öğrenciler ise cinayet sonrasında yurttan ayrılma kararı aldıklarını dile getirdi. 
Öte yandan cinayeti işleyen Tevfik Utku Polat’ın ‘şizofreni hastası’ olduğu da iddia edildi.

Polisler dün de inceleme yaptı
Polis ekipleri cinayetin işlendiği odada yaptıkları incelemeye ek olarak dün de sabah saatlerinde yurda gelerek araştırmalarını sürdürdü, güvenlik görevlilerinden bilgi aldı.

2 aydır aynı odada kalıyorlardı
Cinayete kurban giden Tevfik Uzunoluk ile arkadaşını vahşice katleden Tevfik Utku Polat’ın 2 aydır aynı odada kaldıkları öğrenildi.
Oda arkadaşı olan Uzunoluk ve Polat’ın aynı bölümde okudukları da belirtildi.

Ailesi dün akşamüzeri geldi

Oğullarını vahşice bir cinayete kurban veren Uzunoluk’un ailesinin dün akşamüzeri adaya geldiği elde edilen bilgiler arasında yer aldı.
Kesin ölüm nedeninin tespiti için dün sabah saatlerinde otopsi yapılmasının ardından Uzunoluk’un cenazesinin ailesine teslim edileceği belirtildi.
Uzunoluk’un Aydın Nazilli’ye defnedileceği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

1’i kadın 3 güvenlik görevlisi

Üniversite içerisinde büyük bir infial yaratan cinayet sonrasında Alfam Öğrenci Yurdu A Blok ile B blokta hiçbir güvenlik görevlisi bulunmazken, cinayetin işlendiği C Blok’ta dün 1’i kadın, 2 erkek toplamda 3 güvenlik görevlisinin bulunması dikkat çekti.
Güvenlik görevlileri basının görüntü almasına izin vermezken, cinayetin işlendiği yurtta kalan öğrencilerle konuşulmasına da izin vermedi.

Yurtta kalanlar hala şokta

Korkunç cinayetin şokunu üzerinden atamayan öğrencilerin oldukça üzgün ve bitkin oldukları gözlemlendi.
Konuşmakta zorluk çeken öğrenciler, yaşananlara inanmak istemedi.

Bazı öğrenciler yurttan ayrıldı

Öte yandan cinayet sonrasında Alfam Öğrenci Yurdu C Blok’ta kalan öğrencilerin bazıları yurttan ayrılma kararı aldı.
Şu anda nereye yerleşeceklerini bilmediklerini söyleyen öğrenciler, halen korkunç olayın şokunu yaşadıklarını, yurttan ayrılmak istediklerini anlattı.

Aynı katta kalan öğrenciler konuştu:

“İçimiz rahat değil”

YENİDÜZEN’e konuşan öğrenciler, yaşanan cinayetin ‘güvenlik’ eksikliğinden meydana gelmediğini söyledi.
Cinayetin yurttaki bir odada yaşandığını, güvenlik görevlilerinin öğrencilerin kaldığı odaya müdahale etmesinin mümkün olmadığını belirten bazı öğrenciler  “İçimiz rahat değil. Arkadaşlarımızla beraber yurttan ayrılıyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin bazıları ise bir kez daha bu şekilde bir olayın yaşanmamasını istediklerini dile getirdi.
Uzunoluk’un öldürüldüğü 263 numaralı odanın aynı katında kaldıklarını anlatan öğrenciler, “ Eğer şu anki oda arkadaşımız gelmeseydi cinayeti işleyen Tevfik Utku Polat ile aynı odada kalacaktık. Düşündükçe irkiliyoruz” şeklinde konuştu.
Ayrıca öğrenciler, “Bu olayda hata çocuğun ailesindedir. Sonuçta oğullarının psikolojik bir rahatsızlığı olduklarını bile bile buraya yolladılar” şeklinde konuştu.
Öte yandan aynı öğrenci yurdunda ancak kızlar bölümünde kalan Meryem Çelik isimli öğrenci ise cinayeti işleyen Tevfik Utku Polat’ın şizofren olduğunun iddia edildiğini söyledi.
Çelik, cinayetin işlendiği öğrenci bloğunun hemen yanında kaldığını ancak hiçbir şey duymadığını anlattı.
Çelik, “Cinayet, yurdun içerisinde bir odada gerçekleşti. Bu nedenle güvenlik görevlilerinin bu konuda suçunun olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu.

::::

DAÜ Rektörlüğü:
“Üniversite sınırları içerisinde güvenlik zafiyeti yok”

DAÜ Rektörlüğü, yaşanan cinayet sonrasında basın açıklaması yaptı.
Rektörlük, üniversite sınırları içerisinde güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğunu ve kampüsün güvenlik kameraları ile 24 saat izlendiğini açıkladı.
Üniversite sınırları içerisinde hiçbir güvenlik zafiyetinin bulunmadığını ve bu konuda yapılan haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını belirten Rektörlük,  yaşananlarla ilgili hukuki soruşturma ve incelemenin Mağusa Polis Müdürlüğü ve Savcılık tarafından yürütüldüğünü ve Rektörlük tarafından takip edildiği kaydedildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Özel bir yurtta, 23 Kasım 2015 Pazartesi günü, saat 00:30 sıralarında meydana gelen üzücü olayda bir öğrencimiz hayatını kaybetmiştir. Üniversite olarak olaydan büyük üzüntü duymaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yaslı ailesine başsağlığı dileriz. Bu üzücü olayla ilgili her türlü hukuki soruşturma ve inceleme, Gazimağusa Savcılığı ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve Üniversite Rektörlüğümüz tarafından takip edilmektedir. Elde edilen ilk bilgilere göre meydana gelen menfur olay aynı odayı paylaşan iki öğrencimiz arasında büyük bir sessizlik içerisinde yaşanmıştır. Üniversite sınırlarımız içerisinde güvenlik önlemleri, her zamanki gibi, en üst seviyede tutulmakta ve kampüsümüz güvenlik kameraları ile 24 saat izlenmektedir. Üniversite sınırları içerisinde hiçbir güvenlik zaafiyetinin bulunmadığı ve bu konuda yapılan yanlış ve yanlı haberlerin hiçbir şekilde gerçeği  yansıtmadığı hususunu tüm kamuoyunun bilgisine getiririz. Basın etiğine sığmayan bu türdeki haberlerin, bundan böyle yapılmaması için ilgili birimlerimizden doğru bilgilerin alınması büyük önem arz etmektedir. Değerli basın mensuplarımızın, bu gibi önem arz eden, öğrenci ve ailelerimizi doğrudan ilgilendiren konularda gereken hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır.”

Bu haber toplam 11143 defa okunmuştur