1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çevre yolunda sona doğru
Çevre yolunda sona doğru

Çevre yolunda sona doğru

Karayolları Dairesi 2012-2020 Master Planı çerçevesinde yürütülen Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’ndaki çalışmalar sürüyor. Projenin bitiş hedefi 2016 yılı sonu…

A+A-

 

• DÖRT NOKTADA BAĞLANACAK… Haspolat'taki üniversitenin arkasından, Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki çembere gelecek ve oradan Dikmen ve Lefkoşa-Girne Anayolunu alt üst geçitle bölecek şekilde yapılacak olan çevre yolu, dört ana noktaya bağlanacak

• HEDEF 2016 YILI SONU… Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, 15 kilometrelik projenin 3-4 yıldır devam ettiğini ve 2016 yılı sonunda çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

• TRAFİK YÜKÜ AZALTILACAK… Alayköy ve Güzelyurt’tan gelecek olan araçların Girne’ye gidişlerde çevre yolundan yararlanabileceğini söyleyen Hasan Erduran, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nın yükünü azaltmayı düşündüklerini belirtti

Didem MENTEŞ

Başkent Lefkoşa’ya rahat nefes aldıracak olan Lefkoşa- Kuzey Çevre Yolu çalışmaları sürüyor. 3 yıldır devam eden ve 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanan proje, KKTC ve TC Karayolları işbirliğinde devam ediyor.
Haspolat'taki üniversitenin arkasından, Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki çembere gelecek ve oradan Dikmen ve Lefkoşa-Girne Anayolunu alt üst geçitle bölecek şekilde yapılacak olan çevre yolu, dört ana noktaya bağlanacak.

15 kilometre uzunluğunda yapılacak olan Lefkoşa- Kuzey Çevre Yolu, 28 milyon TL’ye mal olacak. Çevre yolu projesiyle başta Dr. Fazıl Küçük Bulvarı olmak üzere trafik yükünü azaltmayı düşündüklerini söyleyen Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, YENİDÜZEN’e bilgi verdi.

Erduran: “2016 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor”

Lefkoşa- Kuzey Çevre Yolu Projesi ile ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, 2012-2020 Karayolları Master Planı çerçevesinde yürütülen Lefkoşa Çevre Yolu’nun, Lefkoşa içindeki trafiğin azaltılmasında büyük rol oynayacağını kaydeden. 3-4 yıldır sürmekte olan projenin 2016 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Erduran, 15 kilometrelik bir alanı kapsadığını ifade etti.

Dört ana noktada bağlanacak

Haspolat'taki üniversitenin arkasından, Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki çembere gelecek ve oradan Dikmen ve Lefkoşa-Girne Anayolunu alt üst geçitle bölecek şekilde yapılacağını aktaran Erduran, Sanayi Bölgesi ve Hamtköy’e de bağlantı yolları yapılacağını belirtti. Alayköy ve Güzelyurt’tan gelecek olan araçların Girne’ye gidişlerde çevre yolundan yararlanabileceğini söyleyen Hasan Erduran, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nın yükünü azaltmayı düşündüklerini dile getirdi.

Modern levhalar ve lambalar yer alacak

Erduran, Lefkoşa-Kuzey Çevre Yolu’nda modern baş üstü levhalar, bilgi verici levhalar ve LED lambalarla destekleneceğini belirterek, çevre yolu üzerinde farklı projelerin daha olduğunu ancak bunların açıklanmasının henüz erken olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 5776 defa okunmuştur