1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR
ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Aldığı ‘4 kat izni’ ile ‘7’inci kata’ çıkan, belediyenin ‘mührü’, mahkemenin ‘ara emri’ne karşın süren Kaya Gruba ait Karaoğlanoğlu’ndaki otel inşaatı için çelişkili açıklama ve adımlar sürüyor…

A+A-

• Belediye Meclis Üyeleri’nin ‘önceden uyardıklarını’ savunmasına karşın, 9 günlük bayram tatilinde inşaattın proje dışına çıktığını ileri süren Girne Belediyesi Başkanı’nın açıklamasının ardından mühürlenen Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Gruba ait otel inşaatına uygun ‘İmar Planı’ hazırlığı…

• Belediye’nin mührü, mahkemenin emrine karşın kat çıkmaya devam eden yatırımcıya Girne Belediyesi’nin “siz başlayın, merak etmeyin” dediğini aktaran Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, söz konusu bölge emirnamesinde, ‘Kaya Grubu inşaatıyla bağlantısı olmadığını savunduğu’ bir renk değişikliğine gidileceğini ve kat sayısının artacağını belirtmişti.

• Denktaş, “Orada da başlayan bir inşaat var. ‘Bunu gidin yıkın’ emri çıkartır mıyız? Onu da yapmam. Çünkü karşımızdaki bu ülkede verilen bir yere hakkıyla yatırım yapan bir kuruluştur” derken, Girne Belediyesi dün de izinsiz çıkılan kattan kalıpların büyük bir kısmını ve dama çıkarılan tuğlaları aşağıya indirdi…

Yenidüzen (ÖZEL)

Aldığı ‘4 kat izni’ ile ‘7’inci kata’ çıkan, belediyenin ‘mührü’, mahkemenin ‘ara emri’ne karşın süren Kaya Gruba ait Karaoğlanoğlu’ndaki otel inşaatı için çelişkili açıklama ve adımlar sürüyor.

Belediye Meclis Üyeleri’nin ‘önceden uyardıklarını’ savunmasına karşın, 9 günlük bayram tatilinde inşaattın proje dışına çıktığını ileri süren Girne Belediyesi Başkanı’nın açıklamasının ardından inşaat mühürlenmişti.

Daha sonra Girne Kaza Mahkemesi’ne başvuran Girne Belediyesi, inşaatın tamamen durdurulmasına ilişkin ‘ara emri’ de almıştı.

Yatırımcı şirketin talebi ile mahkeme önünde Girne Belediyesi ile varılan yeni uzlaşı uyarınca ‘İNŞAATIN SADECE RUHSATLI BÖLÜMLERİ’nde olmak üzere çalışma başlamıştı.

Cumartesi bir kat daha çıkmak için girişim!

Girne Belediyesi personelinin geçtiğimiz Perşembe günü saat 17:00’de, Cuma günü ise 15:00’te bölgede inceleme yaptığını, mahkeme emri dışına çıkılmadığını ve herhangi bir yapılaşma olmadığını tespit etmesine karşın, Cumartesi sabah saatlerinde çalışma bilgisini alan ekiplerin inşaata müdahalede bulunduğu duyurulmuştu.

Mahkemenin verdiği karar dışındaki katlarda Cumartesi hazırlandığı ifade edilen kalıpların büyük bir kısmının ve dama çıkarılan tuğlaların aşağıya indirilmeye başlandığı da bildirildi.
Yasal sürecin devam ettiğine işaret edildi.

Belediye ‘siz başlayın, merak etmeyin’ demiş!

Konu ile ilgili YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın ‘Kaya grubunu çağırıp bu katları neden başlattıklarını sordum. Belediyenin kendilerine “siz başlayın, merak etmeyin” dediklerini söylediler’ ifadeleri dikkat çekerken, ‘yatırıma ihtiyacımız olduğu’ sözleri de gözden kaçmadı.

Şehir Planlama ‘7 kat mı 4 kat sorusuna’: ‘Neresinden baktığınıza bağlı’ yanıtı vermiş!

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Şehir Planlama Dairesi’ne 7 kat, 4 kat meselesini sorduğunu da aktarırken,  daireden “neresinden baktığınıza bağlı” yanıtını aldığını da aktarmıştı.

Denktaş, “Kot farkından dolayı farklı yorumlar yapılabileceği söylendi. Şu anda Girne İmar Planı hazırlanıyor, Zeytinlik’teki emirnameyi çıkarttıktan sonra ona öncelik verilmesini istedik. Zeytinlik bölgesi bozulmamış kaldığı için bozulmaması önemli. Dolayısıyla Kaya grubun binasıyla ilgili sorun bir şekilde giderilecek. Orada yapılan bir yatırım var, bölgeye fayda sağlayacak bir yatırımdır” şeklinde konuşmuştu.

Denktaş: “Gidin yıkın emri çıkartmam!”

Girne İmar Planı’nı öne aldıklarını ve diğerlerinden daha öncelikli kıldıklarını ifade eden Denktaş,  bölge emirnamesinde, Kaya Grubu inşaatıyla bağlantısı olmadığını savunduğu bir renk değişikliğine gidileceğini ve kat sayısının artacağını belirtmişti.

Denktaş’ın “Orada da başlayan bir inşaat var. “Bunu gidin yıkın” emri çıkartır mıyız? Onu da yapmam. Çünkü karşımızdaki bu ülkede verilen bir yere hakkıyla yatırım yapan bir kuruluştur” ifadeleri de dikkat çekmişti.

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur