1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çatalköy’de sokağa ‘lağım’ akıyor
Çatalköy’de sokağa ‘lağım’ akıyor

Çatalköy’de sokağa ‘lağım’ akıyor

Yeşil Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar uzun zamandır yollara taşan lağım sularından dolayı sıkıntılar yaşıyor. Bölge sakinlerinden Ali Ekber Sağlam: “Yağmur yağsa da yağmasa da lağım suları sürekli akmakta ve evlerin bahçelerine girmektedir. Sivrisinekler

A+A-

Didem MENTEŞ

Çatalköy’de Yeşil Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar uzun zamandır yollara taşan lağım sularından dolayı sıkıntılar yaşıyor. Mağara üstü evlerinin olduğu bölgede bulunan üç lağım kuyusundan birinin sürekli akıntı halinde olduğunu söyleyen bölge sakinlerinden Ali Ekber Sağlam, “yağmur yağsa da yağmasa da lağım suları sürekli akmakta ve evlerin bahçelerine girmektedir. Yaşanılacak gibi değil” dedi. Kuyudan akan suların çevre kirliliğine ve kötü kokulara neden olduğunu söyleyen Sağlam, pis sulardan dolayı çevrede sivrisinekler ve farelerin ürediğini dile getirdi. Ali Sağlam, bölgede çok sayıda İngiliz vatandaşın da oturduğunu ve bazılarının bu nedenle sağlık sorunları yaşadığını belirterek, bölgede büyük bir huzursuzluk olduğunu aktardı.

Ali Sağlam, Çatalköy Belediyesi’ne kuyuya köklü çözüm bulması için çok kez şikayette bulunduklarını ancak geçici çözümler yaratılarak bu sorunun kökten çözmeye yanaşmadığını ifade etti.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, söz konusu kuyuların belediye ait olmadığını, geçmiş dönemlerde yapılan bir uygulama olduğunu belirterek, söz konusu kuyuları üç günde bir temizlettiklerini ancak yeniden taştığını söyledi. Hulusioğlu, Mağara üstü bölgesinde oturan vatandaşlara yeni bir kuyu açmaları için duyuru yaptıklarını ancak vatandaşın bir girişimde bulunmadığını söyledi. 

Yurttaş: “Pis sulardan rahatsızız”

Ali Ekber Sağlam, kuyudan akan lağım sularının ilk önce kendi bahçesine girdiğini daha sonra da sokağa yayılarak diğer evlere sızdığını söyledi. Kuyudan akan suların çevre kirliliğine ve kötü kokulara neden olduğunu söyleyen Sağlam, pis sulardan dolayı çevrede sivrisinekler ve farelerin ürediğini dile getirdi. Yeşil Sokak’ta bulunan Mağara üstü evlerinin olduğu bölgeden akan sulardan dolayı, bu evlerde oturan bazı yabancı uyruklu yurttaşın büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatta aralarında sağlık problemi yaşayanlar olduğunu ifade etti.

Sağlam, Çatalköy Belediyesi’ne defalarca şikayette bulunduklarını, belediyenin bir seferinde üç kuyuyu da temizlediğini ancak 1 gün geçmeden kuyuların yeniden taştığını söyledi. Belediyenin sadece kireç dökerek kötü kokuların yayılmasını engellemeye çalıştığını ancak yararlı olmadığını belirtti. Sağlam, belediyenin kuyuya köklü çözüm bulmadığını geçici çözümler yaratılarak bu sorunun çözmeye yanaşmadığını aktardı.

Bölge halkı olarak imza topladıklarını ve İçişleri, Çevre ve Sağlık Bakanlıkları yanı sıra Girne Kaymakamlığı’na şikayette bulunduklarını aktaran Sağlam, Çevre Dairesi’nden bir yetkilinin konuyla ilgilendiğini ama problemi belediyenin çözmesi gerektiğini ifade ettiğini söyledi.

Hulusioğlu: “Belediyeye ait kuyular değil”

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, söz konusu kuyuların belediyenin sorumluluğunda olmadığını, geçmiş dönemlerde yapılan bir uygulama olduğunu belirterek, söz konusu kuyuları üç günde bir temizlettiklerini ancak yeniden taştığını söyledi. Hulusioğlu, Mağara üstü bölgede oturan vatandaşlara yeni bir kuyu açmaları için duyuru yaptıklarını ve süre tanıdıklarını ancak vatandaşın bir girişimde bulunmadığını söyledi. Hulusioğlu, “kuyular fosseptik olup lağım suları oraya toplanıyor. Geçmiş dönemde yapılan bir uygulamadır. Fosseptik kuyular kırılmıştı biz tamir ettirdik, ondan sonra da sular bahçelere akmaya başladık. Daha sonra bir kuyu daha açtık. Her iki günde bir kuyuları temizliyoruz ama yine taşıyor. Belediyeye ait kuyular değil Mağara bölgesinde oturan vatandaşlara bir kuyu açmalarını söyledik ancak açmadılar” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur