1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Biletler yok satıyor, üstelik pahalı...
Biletler yok satıyor, üstelik pahalı...

Biletler yok satıyor, üstelik pahalı...

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yurt dışına giden vatandaşların tatilden dönmesi ve Kıbrıs’taki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin adaya gelişlerinin yoğunlaşması Türkiye’den gelen uçaklarda yer bırakmadı. Yaşanan yoğunluk bilet fiyatlarına da yan

A+A-

 

• YOĞUNLUK HAFTASONUNA KADAR SÜRECEK… YENİDÜZEN’e konuşan havayolu şirket ve seyahat acente temsilcileri, uçaklardaki yoğunluğun hafta sonuna kadar devam edeceğini söyledi

• BUGÜN 81 SEFER YAPILACAK… Öte yandan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ise Ercan Havaalanı’nda dün 67 uçak seferinin gerçekleştiğini, bugün de 81 seferin yapılacağını kaydetti.


Ayşe GÜLER

Üniversitelerde yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala uçaklarda yer kalmadı, Türkiye’nin tüm şehirlerinden Ercan’a gelişlerde uçak biletleri yok sattı, fiyatlar uçtu.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yurt dışına giden vatandaşların tatilden dönmesinin etkili olduğu yoğunluk hafta sonuna kadar sürecek.

Yoğunluk, bilet fiyatlarına yansıdı

Uçaklarda yaşanan doluluk, bilet fiyatlarına da yansıdı. Gidiş-dönüş ortalama 300 TL ile 350 TL arasında değişen uçak bileti fiyatları tek yön olarak 450 TL’den satıldı.

YENİDÜZEN, uçaklardaki yoğunluk ve uçak bileti fiyatlarının nedenini araştırdı.

Seyahat acente sahibi temsilcileri ve havayolu şirketleri yoğunluğun hafta sonuna kadar süreceğini açıkladı.

Ercan’da dün 67 uçak seferi gerçekleşti

Öte yandan Ercan Havaalanı’nda yoğunluk nedeniyle dün 67 uçak seferi yapıldı, bugün ise 81 seferin gerçekleşeceği açıklandı. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle uçaklarda ciddi yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


HAVAYOLU ŞİRKET TEMSİLCİLERİ NE DEDİ?

THY: “Bayram dönüşü ve öğrenciler nedeniyle yoğunluk var”

Türk Havayolları Yetkilisi ise Kurban Bayramı dönüşü ve okulların açılması nedeniyle uçaklarda doluluk yaşandığını söyledi.

Söz konusu yetkili bilet fiyatlarının 560 TL’ye kadar yükseldiğini kaydetti.

***
Pegasus Kıbrıs Temsilciliği Müdür Yardımcısı İlkay Aslım:“Uçak biletleri yok satıyor”

Pegasus Kıbrıs Temsilciliği Müdür Yardımcısı İlkay Aslım, Kurban Bayramı’nın ardından tatilden dönen ve öğrenci gelişleri nedeniyle hafta sonuna kadar uçakların dolu olduğunu kaydetti.

Aslım, uçak biletlerinin ‘yok sattığını’ belirterek, uçaklardaki doluluk nedeniyle fiyatların yükseldiğini kaydetti.

Uçak bileti fiyatlarıyla ilgili net bir şey söylemenin mümkün olmadığını dile getiren Aslım, gelişlerde Türkiye’nin tüm şehirlerinden yoğunluk yaşandığını belirtti.

------------------------------------------------------------------------------------

ERCAN’DA DURUM NE?

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi: “Bugün 81 uçak seferi yapılacak”

Öte yandan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Ercan Havaalanı’nda dün 67 uçak seferinin gerçekleştiğini, bugün de 81 seferin yapılacağını kaydetti.

Özellikle üniversitelerde yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle uçaklarda ciddi yoğunluk yaşandığını dile getiren Sofi, şu anda uçaklarda yere bulmanın imkansız olduğunu belirtti.

-------------------------------------------------------------------------------------

SEYAHAT ACENTE TEMSİLCİLERİ NE DEDİ?
 

Akgünler Turizm Müdürü Fatih Arıdağ:“Yoğunluk, bilet fiyatlarını yükseltti”

Akgünler Turizm Müdürü Fatih Arıdağ, yoğunluktan dolayı uçak bileti fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Yarına kadar uçakların dolu olduğunu ve yer kalmadığını belirten Arıdağ, sadece İstanbul veya Ankara için değil, Hatay ve İzmir’den gelişlerde de yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Arıdağ, uçak bileti fiyatlarının ortalama 54 TL ile 400 TL arasında değiştiğini söyleyerek, Kurban Bayramı tatilinin sona ermesine rağmen yurt dışına giden vatandaşların halen geri geldiğini, bunun yanı sıra okulların açılması nedeniyle birçok öğrencinin Kuzey Kıbrıs’a geldiğini kaydetti.

Havayolu şirketlerinin 12 ay uçuş yaptığını söyleyen Arıdağ, “Şirketler, Şubat ayında veya Mart ayındaki zararlarını bir şekilde çıkartması gerekiyor. Uygulanan politikalara bağlıdır. Şu anda yoğunluk olduğu için fiyatlar yükseldi. Ancak Aralık ayında İstanbul’a 2 günlük bilet şu anda 108 TL’ye de alınabiliyor” dedi.

***

Polatkan Turizm Satış Sorumlusu Barış Çark:“Hafta sonuna kadar yer yok”

Üniversitelerde yeni eğitim yılının başlayacak olması nedeniyle uçaklarda yer kalmadığını söyleyen Polatkan Turizm Satış Sorumlusu Barış Çark, hafta sonuna kadar uçakların dolu olduğunu belirtti.
Çark, sadece İstanbul veya Ankara değil Türkiye’nin tüm şehirlerinden gelen uçakların dolu olduğunu ifade etti.

Yaşanan yoğunluğun önümüzdeki hafta Salı veya Çarşamba gününe kadar devam edeceğini dile getiren Çark, uçak bileti fiyatlarının 450 TL’yi bulduğunu söyledi.

Çark, bu fiyatının sadece tek yönlü bilet için geçerli olduğunu aktararak, normalde gidiş-dönüş ortalama uçak bileti fiyatının 300 TL ile 350 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Ayrıca Çark, önümüzdeki 10 gün içerisinde uçak bileti fiyatlarının ‘normal’ seviyeye gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3529 defa okunmuştur