1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Belediye çalışanı POLİSLİK
Belediye çalışanı POLİSLİK

Belediye çalışanı POLİSLİK

Mare Monte'de sorun büyüdü

A+A-

Ayşe GÜLER

Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki araziler kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlaması beklenen dünkü duruşma bir kez daha ertelendi, dava 19 Haziran Cuma gününe kaldı.
Mahkeme, taraflara 16 Haziran Salı gününe kadar ‘talimat duruşmasında’ sunacakları belgeler için süre tanıdı.
Bu süre içerisinde taraflar hem kendi aralarında hem de mahkemeye sunacakları belgeleri hazırlayacak.
19 Haziran Cuma günü ise duruşma öncesi inceleme yapılacak, tüm taraflar mahkemede hazır olacak.

Dozer operatörü gözaltına alındı
Mare Monte Otel ile ilgili Alsancak Belediyesi ve Merit Oteller Grubu arasındaki ‘çıkmaza’ dün yeni bir sorun daha eklendi.
Dün sabah saatlerinde Merit Oteller Grubu’nun sorumluluğundaki Mare Monte Otel’in bulunduğu bölgeye giren dozer operatörü Emre Yıldız, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hakkında ‘mülke tecavüz’ davası okundu, serbest kaldı
Özel bir şirket çalışanı olan Yıldız, Merit Oteller Grubu’nun şikayeti üzerine dün sabah 08:30 sıralarında gözaltına alınarak poliste ifade verdi.
Yıldız hakkında‘mülke tecavüz’ davası okunduğu belirtildi.
Yıldız’ın dava okunmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ataser, tepki gösterdi
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser hafta başında Merit Oteller Grubu görüşme yaptıklarını belirterek yaşananları şöyle özetledi: “Mare Monte Oteli’nin plajına yeni bir kafeterya yapmak istedik. Orada bulunan kafeterya Kaymakamlık tarafından mühürlenmişti. Merit Oteller Grubu ile görüştük, anlaştık. Kendilerinin özel arazisinin içerisinden geçtiği için bu duruma izin vermişti. Dün sabah dozeri bölgeye gönderdik ancak polis olaya müdahale etti”
Ataser, Merit Oteller Grubu’nun belediyeyi otel içerisine sokmayacaklarına dair karar aldıklarını ancak bu kararı belediye ile paylaşmadığını belirtti.
Sorunları konuşarak çözemediklerini ifade eden Ataser, “Yaşananlar bize ne kadar güven duymamız gerektiğini gösterdi” dedi

Bu haber toplam 2336 defa okunmuştur