1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Belediye başkanına siyasi baskı
Belediye başkanına siyasi baskı

Belediye başkanına siyasi baskı

İskele Boğazı’nda Boğaz Hotel’e ait sahildeki kaçak yapıları mühürlemesinin ardından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na tehditler yağdı, bazı siyasiler tarafından baskı unsuru oluşturulmaya çalışıldı

A+A-
  •  2003 yılında Mahkemenin aldığı yıkım kararını uygulamaya koyduklarını, başka amaçlarının olmadığına işaret eden Sadıkoğlu, özellikle “en zirvede olan iki siyasinin” kendisini telefonda aradığını açıkladı.
  • Master Clup Boğaz Ltd’in de halk plajını kendisininmiş gibi kullanmaya başladığını ve ciddi şekilde çevre kirliliği oluştuğunu belirten Sadıkoğlu, “ne olursa olsun bu yapılar yıkılacak, plaj halka kazandırılacak” dedi

Didem MENTEŞ

İskele Belediyesi’nin İskele Boğazı’nda Boğaz Hotel’e ait sahildeki kaçak yapıları mühürlemesi ardından Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na tehditler yağdı, bazı siyasiler tarafından baskı unsuru oluşturulmak istendi. Mührün kaldırılması için iki siyasinin kendisini aradığını ancak telefona çıkmadığını YENİDÜZEN’e anlatan Sadıkoğlu, otel sahiplerinin siyasileri kullanarak mührü kaldırmaya çalıştığını açıkladı.

2003 yılında Mahkemenin aldığı yıkım kararını uygulamaya koyduklarını, başka amaçlarının olmadığına işaret eden Sadıkoğlu, özellikle en zirvede olan iki siyasinin kendisini telefonda aradığını vurguladı. Sadıkoğlu, “ne olursa olsun bu yapılar yıkılacak, plaj halka kazandırılacak” dedi

“Siyasiler yıllarca göz yumdu”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele çevresinde kaçak yapının bir tek orası olmadığını söyleyen Sadıkoğlu, “söz konusu yer sahildir ve halkın malıdır” dedi. 1997- 1998 yılları itibariyle İskele Boğaz Bölgesi’nin işgal edilmeye başladığını anımsatan Sadıkoğlu, geçmiş dönemde icraatın başında olanların ve geçmiş siyasilerin bu işgallere göz yumduğu için yapıların ilerlediğini ifade etti.

Master Clup Boğaz Ltd’in de halk plajını kendisininmiş gibi kullanmaya başladığını ve ciddi şekilde çevre kirliliği oluştuğunu belirten Sadıkoğlu, bu yapıların yıkılacağını vurguladı.

2003 yılında Mağusa Mahkemesi tarafından yıkım kararı alındığını aktaran Sadıkoğlu, “İlginç olan geçmiş belediye başkanı döneminde bu yıkım kararı geri çekildi, uygulanmadı” dedi.

“Bu yapılar ruhsatlandırılamaz”

İşgal edilen söz konusu yerin sahildeki kaçak yapıların olduğunu yineleyen Sadıkoğlu, hiçbir şekilde bu yapıların ‘ruhsatlandırılamayacağını’ vurguladı. “Bu yapıları yapan kadar yıllarca bu yapılara göz yumanlarda suçludur” diyen Sadıkoğlu, belediyede meclis üyeliği yaptığı dönemlerde de bu sıkıntılarla karşılaştıklarını anlattı. Sadıkoğlu, “2003 yılında yıkım emri olmasına rağmen kaçak yapılar yıkılmadı. Ancak Master Clup Boğaz Ltd’in yanında bulunan Kemal’in Yeri Restoran’ın 2000 yılında yaptığı kaçak yapılara yıkım emeri alındı ve bir gecede yıkıldı. Neden oranın kaçak yapısı yıkıldı da Boğaz Hotel’in yıkılmasın” diye sordu.

“Halka yeniden kazandıracağız”

Hedeflerinin asla Master Clup Boğaz Ltd Direktörü Mehmet Erülkü’nün şahsı olmadığını anlatan Başkan Sadıkoğlu, “Yıllarca İskele halkının gelip yüzdüğü plaj ve siyasiler tarafından İskele Boğazı’nın katledilmesine göz yumuldu” dedi.

2003 yılında Mahkemenin aldığı yıkım kararını uyguladıklarını, başka amaçlarının olmadığını vurgulayan Sadıkoğlu, özellikle en zirvede olan bazı siyasilerin kendisini telefonda aradığını açıkladı.

Kaçak yapıların mühürlenmesiyle ilgili 10 sivil toplum örgütünün İskele Belediyesi’ne destek verdiğini söyleyen Sadıkoğlu, bu plajı yeniden İskele bölge halkına tekrardan kazandırmak istediklerini vurguladı. Sadıkoğlu, “bu plajı bölge halkına kazandıracağımız hususunda iddialı konuşuyorum” dedi.

“İki siyasi beni aradı”

Sadıkoğlu, “İki siyasi beni aradı, konunun bu olduğunu bildiğim için telefonda onlarla görüşmedim. Çünkü otel sahibinin oğluyla konuştuğumda ‘nasıl dedi sabah mühürlediniz, akşama gelip o mührü sen kendin oradan kaldıracaksın, görecen’ diye söylemlerde bulundu. Mehmet Erülkü de zaten belediyenin sayfasında paylaşımlarda bulunarak, ileri geri konuştu.

Otoritenin olmadığı yerde otorite oluşur şeklinde söylemlerde bulundu. Ne yapacak ki? Bir günde Bakanlar Kurulu kararı alıp, İskele halkının plajını Mehmet Bey’e mi verecekler? Güvencesi nedir? Hangi siyasetçiden destek aldı onu bilemeyeceğim. Herhalde beni arayan iki siyasetçiden ya da kendi partisinden alıyor. Bu dakikadan sonra kendi partisi de halkı karşısına alamaz. Ben zaten Mehmet Bey’i de polise gidip şikayet edeceğim” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur