1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Başbakan Kalyoncu: 'Türkiye’den YANIT BEKLİYORUZ'
Başbakan Kalyoncu: Türkiye’den YANIT BEKLİYORUZ

Başbakan Kalyoncu: 'Türkiye’den YANIT BEKLİYORUZ'

Hükümet, suyun yönetim ve işletmesi ile ilgili ‘Kamu-Özel ortaklığı’ formülü içeren ve geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gönderilen mektuba verilecek yanıtı bekliyor.

A+A-

 

Hükümet, suyun yönetim ve işletmesi ile ilgili ‘Kamu-Özel ortaklığı’ formülü içeren ve geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gönderilen mektuba verilecek yanıtı bekliyor.

YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Başbakan Ömer Kalyoncu, dün öğleden sonra itibarıyla su konusuyla ilgili Türkiye’ye gönderilen mektuba henüz yanıt gelmediğini, yanıtın gelmesinin beklendiğini belirtti.

Başbakan Kalyoncu, ekonomik protokolle ilgili görüşmeler için su konusunda önce bir aşamaya gelinmesi gerektiğini de ifade etti. Protokol’le ilgili bir heyetin bu hafta Türkiye’ye gitmesine ilişkin basına yansıyan haberlerin sorulması üzerine ise ‘Umarım olur’ yanıtını verdi.

Meltem SONAY

Hükümet, suyun yönetim ve işletmesi ile ilgili ‘Kamu-Özel ortaklığı’ formülü içeren ve geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gönderilen mektuba verilecek yanıtı bekliyor.

Suyla ilgili konunun bir aşamaya gelmesiyle, sıra Türkiye ile imzalanması gereken Ekonomik Protokol’e gelecek.

YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Başbakan Ömer Kalyoncu, dün öğleden sonra itibarıyla su konusuyla ilgili Türkiye’ye gönderilen mektuba henüz yanıt gelmediğini belirtti.

Başbakan Kalyoncu: “Bir yanıt bekliyoruz”

“Bir yanıt bekliyoruz” diyen Başbakan Ömer Kalyoncu, Ekonomik Protokol’ün de sudan sonra gündeme geleceğini ifade etti.

Yanıtın henüz gelmediğini ve beklendiğini ifade eden Başbakan Kalyoncu, Ekonomik Protokol’le ilgili bir heyetin bu hafta Türkiye’ye gitmesine ilişkin basına yansıyan haberlerin sorulması üzerine ise ‘Umarım olur’ yanıtını verdi.

“Ekonomik protokolle ilgili görüşmeler için su konusunda önce bir aşamaya gelinmesi gerekiyor…”

Başbakan Kalyoncu, ekonomik protokolle ilgili görüşmeler için su konusunda önce bir aşamaya gelinmesi gerektiğini de ifade etti.
Hükümet’in ekonomik protokolle ilgili çalışmasının tamamlandığı ve Türkiye ile gerçekleştirilecek görüşmeleri beklediği de elde edilen bilgiler arasında.


“Bir mektupla hükümetin su konusundaki son durumu Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine ulaştırıldı…”

Başbakan Ömer Kalyoncu geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'den ülkeye getirilen su konusunda bir süredir kamuoyunu meşgul eden tartışmalar yaşandığını, vatandaşların hükümetin ne yaptığını sorguladığını ifade ederek, su konusunun sanıldığı gibi üstesinden kolay gelinecek bir iş olmadığını vurgulamıştı.

Kalyoncu, ilk kez kamu özel ortaklığı şeklinde bir işlem yapılacağını ve suyun vatandaşa ulaştırılacağını belirterek, bu iş yapılırken de işin muhatabının belediyeler olduğunu ifade etmiş ve amacın vatandaşa bu suyun en ucuz ve en kaliteli şekilde ulaştırılması olduğunu kaydetmişti.

KKTC sınırları içerisinde de bu konuda sorumlunun belediyeler ve hükümet olduğunu belirten Başbakan Kalyoncu, dolayısıyla konunun "ince elenip sık dokunması kadar doğal bir şey olmadığını" dile getirmişti.

Bir mektupla hükümetin su konusundaki son durumu Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine ulaştırdığını söyleyen Kalyoncu, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti hükümet yetkilileri ile de bir araya geleceklerini ve konuyla ilgili son noktayı koyacaklarını kaydetmişti.

 

Bu haber toplam 2587 defa okunmuştur