1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KERMİYA BARİKATI’NDA GERGİNLİK
KERMİYA BARİKATI’NDA GERGİNLİK

KERMİYA BARİKATI’NDA GERGİNLİK

Larnaka Havaalanı’ndan Merit Otel’e müşteri götürmek için dün saat 10:20 sıralarında Kermiya Barikatı’na giden Cemal Serdar’a, güney geçiş noktasında araç muayene yetkilisi tarafından güneye geçiş izin verilmedi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kermiya Barikatı’ndan Cemal Serdar isimli özel taşımacılık işi yapan yurttaş, Rum polisi tarafından Güney’e geçişine izin verilmeyince limuzin marka aracıyla yolu kapattı. Ara bölgede JC 668 plakalı aracını yatay duruma getirerek Kuzey’e gidişi engelleyen Serdar’a, trafikte bekleyen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum vatandaşlar tepki gösterdi.

Çok sayıda kişiyi yolundan eden Serdar’a bir Kıbrıslı Türk vatandaş taş atmaya çalıştığı esnada BM askerleri tarafından engellenirken, Kıbrıslı Rum bir şahıs da Cemal Serdar ile tartıştı. BM yetkilileri olaya müdahale ederek, kısa görüşmelerin ardından limuzin aracın kenara çekilmesini sağladı.

Araç sigortasını yenilemek isteği esnada araç muayene yetkilisinin kendisini engellediği öğrenilen Cemal Serdar’a, Güney’e geçiş izni verilmemesinin gerekçesinin belirtilmediği aktarıldı.

Serdar: “Beni şikayet ettiler”
YENİDÜZEN’e konuşan Cemal Serdar, Larnaka Havaalanı’ndan Merit Otel’e müşteri götürmek için Güney’e gitmeye çalıştığını ve aracının tüm işlemlerinin tamam olduğunu belirterek, Güney’de iş yapan 2 limuzin aracın kendisini şikayet ettiğinden şüphelendiğini  bu nedenle geçişine izin verilmediğini savundu.

Serdar, başından geçenleri şöyle anlattı: “Ben özel çalışırım. Daha önce buradan 4 kez geçiş yaptım. Larnaka Havaalanı’ndan müşteri almaya gidiyordum. Sigortam bitti diye sigortayı tazelemeye gittim. O esnada araç muayeneden bir kişi arkamdan geldi, sigortacının elinden kağıdı aldı ve ‘bu araba geçemez, sigortasını iptal et’ dedi. ‘Neden’ diye sordum, ‘bana bir yazılı belge göster’ dedim. Bana ‘geçemezsin’ dedi.

Hiçbir sebep söylemedi. Ben da geri döndüm yolu kapattım, eylem yaptım. Sonra BM askerleri geldi, gerekçemi söyledim. Bu işi halledeceklerini söylediler. BM’de sorumlu Kıbrıslı Türk bir beyefendi vardı, o beni aldı ve Rum polisine gittik. İşimi hallettiler, istediğim kağıdı verdiler. Benim  800 TL zararım var. Artı tehditler küfürler, arabama zarar verdiler. Ben şikayet edildiğimden şüpheleniyorum. O tarafta 2 tane limuzin vardır, onların ekmeğini kesmeyelim diye yapıldı”

Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur