1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ara bölge, dinleri birleştirdi
Ara bölge, dinleri birleştirdi

Ara bölge, dinleri birleştirdi

Bielefeldt, adada önde gelen din adamlarının işbirliğinin adanın bütününde din ve inanç özgürlüğünün gelişmesine katkı koyduğunu belirtti.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Birleşmiş Milletler İnanç ve Din Özgürlüğü Özel Raportörü Heiner Bielefeldt, ara bölgedeki Chateau Status Restoran’da “Sınır ötesi ilişkilerle güven inşa etmek - Kıbrıs ve farklı bölgelerdeki tecrübeler” konulu konferans verdi. Birleşmiş Milletler (BM) İnanç ve Din Özgürlüğü Özel Raportörü Heiner Bielefeldt, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan dini liderler, milletvekilleri ile insan hakları savunucularının katıldığı, din kullanılarak yapılan şiddettin engellenmesi için ülkeler arası işbirliğini güçlendirme gündemiyle Kıbrıs’a geldiğini söyledi.

Bielefeldt: “Adanın bütününde din özgürlüğü”

Adada dinler arası diyalogun geliştirilmesi için çalışan “Kıbrıs Çözüm Sürecinde Dinler Arası Diyalog” girişimi ile işbirliği yapmakta olan Birleşmiş Milletler İnanç ve Din Özgürlüğü Özel Raportörü Bielefeldt, konuşmasında, “İletişim, toplumlarda güvenin güçlenmesine, önyargıların ve olumsuz basmakalıp düşünceleri engellemek için önemli bir unsurdur” dedi.

Bielefeldt, adada önde gelen din adamlarının işbirliğinin adanın bütününde din ve inanç özgürlüğünün gelişmesine katkı koyduğunu da belirtti.

Din kullanılarak yapılan şiddetin sınır ötesi ilişkilerin geliştirilmesiyle engellenebileceğini kaydeden Bielefeldt, adada yapılacak toplantılarla amaçlarının; adada dinler arası ilişkilerin gelişiminden esinlenerek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki yetkililere ulaşmak ve tecrübelerini paylaşmaya yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Gece bahçede verilen kokteyl ile son buldu.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur