1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'AKINCI İSTEDİ KABUL ETTİM'
AKINCI İSTEDİ KABUL ETTİM

'AKINCI İSTEDİ KABUL ETTİM'

Kıbrıslı Türk Müzakereci görevini üstlenen Dışişleri Bakanı Özdil Nami YENİDÜZEN'e konuştu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ‘seçim sonuçlarını öğrendikten kısa bir süre sonra’ kendisiyle temasa geçtiğini belirtti.

A+A-

Meltem SONAY

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın talebi üzerine Kıbrıslı Türk Müzakereci görevini üstlenen Dışişleri Bakanı Özdil Nami YENİDÜZEN’e konuştu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, seçim sonuçlarının öğrendikten kısa bir süre sonra kendisi ile temasa geçtiğini ifade eden Nami, “Sayın Cumhurbaşkanı, görevi benim üstlenmemi arzu ettiğini ifade etti” dedi.

Müzakerecilik teklifinin ardından Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve CTP-BG yetkilileri ile istişarede bulunduklarını açıklayan Nami, “Böyle kritik bir dönemde müzakerecilik görevinin önemli olacağı yönünde bir değerlendirmemiz oldu, olumu yanıt vermeyi kararlaştırdık” şeklinde konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanı ile birkaç gündür düzenli bir araya geliyoruz”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birkaç gündür düzenli bir araya geldiklerini de açıklayan Nami, “Sayın Cumhurbaşkanı güçlü bir ekip arzu ediyor. Bu yönde de çalışmalara başladık” dedi.

“Yanında yer alacağım…”
Pazartesi günü BM genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile gerçekleştireceği görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanında yer alacağını da belirten Nami, daha sonra da sürecin ilerlemesi için elinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.

“Sayın Akıncı’ya haksızlık ediliyor”
‘Özdil Nami’yi Türkiye istedi’ yönündeki iddiaları da yanıtlayan Nami, “Bunu Sayın Akıncı’ya karşı haksızlık olarak değerlendiriyorum. Kendisi o tür mizaçlı biri değil. Bu tip kararları da Sayın Cumhurbaşkanı kendisi veriyor” dedi.

Pazartesi Eide’yi kabul edecek… Nami de yanında yer alacak…
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu, Cumhurbaşknı Akıncı’nın, 4 Mayıs Pazartesi günü Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul edeceğini duyurdu.
17:30’da gerçekleştirilecek görüşmede, Müzakereci Özdil Nami de hazır bulunacak.

Akıncı ve Nami ‘ilk ziyaret için’ Ankara’ya gidiyor…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ilk yurt dışı resmi ziyaretini 6 Mayıs Çarşamba günü Ankara'ya gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Ankara ziyaretinde, Kıbrıslı Türk Müzakereci görevini üstlenen Dışişleri Bakanı Sayın Özdil Nami, daha önceden öngörülmüş diğer  yurt dışı ziyaretinde değişiklik yaparak eşlik edecek.
Cumhurbaşkanı Akıncı ve beraberindeki heyetin bir günlük resmi temaslar ve çalışma ziyareti sonrasında aynı gün adaya dönmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur