1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Ağır Hakaret’ davası resmen başladı
‘Ağır Hakaret’ davası resmen başladı

‘Ağır Hakaret’ davası resmen başladı

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya tarafından Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’na açılan ‘ağır hakaret’ davasıyla resmen başladı. Doğuş Derya ilk duruşmada tanık olarak dinlendi: “Zaroğlu, Kıbrıs’ın politikası üzerinden milliyetçi açıklamalarl

A+A-

 

• CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın 15 Aralık 2014’de Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasına yönelik, sosyal paylaşım sitesinden Derya’ya karşı ‘ağır hakaret’te bulunan, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu hakkındaki dava resmen başladı.
• Dünkü duruşmaya davacı taraf olarak Doğuş Derya katılırken, Zaroğlu ise mahkemede hazır değildi.

• Duruşmanın ilk tanığı olarak Doğuş Derya dinlendi. Derya; “Hatay’ın yemekleri güzeldir Bertan Zaroğlu’nun Hatay’ın yemekleri ve kültürleriyle ilgili bir şey yaptığını görmedim, Kıbrıs’ın politikası üzerinden milliyetçi açıklamalarıyla gündeme geldiğini görüyorum” dedi.

• Dava, mesai bitimine denk gelmesi nedeniyle Doğuş Derya’nın şahadetine devam edilmek üzere 29 Haziran Çarşamba günü saat 11:00’e ertelendi.

Didem MENTEŞ

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın, KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’na açtığı ‘ağır hakaret’ davasında duruşmalara geçildi, Mahkemede ilk tanık olarak dinlenen Doğuş Derya; “Hatay’ın yemekleri güzeldir Bertan Zaroğlu’nun Hatay’ın yemekleri ve kültürleriyle ilgili bir şey yaptığını görmedim, Kıbrıs’ın politikası üzerinden milliyetçi açıklamalarıyla gündeme geldiğini görüyorum” dedi.

Bertan Zaroğlu, Derya’nın 15 Aralık 2014’de Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasına yönelik, sosyal paylaşım sitesinden Derya’ya karşı ağza alınmayacak hakaretleri içeren yazısıyla ilgili açılan ‘zem ve kadih’ dava duruşması resmen başladı.

Mahkemede davayla ilgili emareler sunulurken, davanın ilk tanığı olarak Doğuş Derya dinlendi. Dava, mesai bitimine denk gelmesi nedeniyle 29 Haziran Çarşamba günü saat 11:00’e ertelendi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın baktığı davada,  Doğuş Derya’yı temsilen Avukat Jale Dizdarlı ile Avukat Ongun Talat ve davalı taraf Bertan Zaroğlu’nu temsilen ise Avukat Feridun Öztürk davada hazır bulundu. CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya davacı taraf olarak duruşmada hazır bulunurken, davalı Bertan Zaroğlu ise duruşmaya katılmadı. Dava duruşmasını CTP Lefkoşa İlçe Örgütü’ndeki bazı isimler de izledi.

26 emare sunuldu

Dava duruşmasında öncelikle taraflar üzerinde anlaştıkları ve anlaşmadıkları emareler ve olgular üzerinde müzakere yaptı. Mahkemeye talimat evraklarını sunulması ardından, duruşmaya geçildi. İlk olarak Avukat Jale Dizdarlı mahkemeye Bertan Zaroğlu’nın 2010-2016 tarihili facebook paylaşımlarını içeren dökümleri, 16 Aralık 2014 tarihine ait hakaret içerikli paylaşımların internet çıktıları, konuyla ilgili internet ve gazetelerde çıkan bazı yazıların dökümleri olmak üzere 26 tane emareyi mahkemeye sundu. Dizdarlı’nın ardından söz alan Avukat Feridun Öztürk de davayla ilgili 12 belgeden oluşan emareleri mahkemeye ibraz etti.

Derya şahadet verdi

Davaya konu emarelerin sunulması ardından davacı taraf olarak ilk tanık dinlendi. Avukat Dizdarlı, davanın ilk tanığı olarak Doğuş Derya’nın dinlenmesini talep etti.  CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Mahkemede şahadet verdi. İlk olarak özgeçmişini mahkemeye aktaran Derya, Kıbrıs, Türkiye ve diğer yabancı ülkelerde yaptığı ve katıldığı çalışmalarla ilgili geniş bilgiler verdi. Derya, Meclis’te de dahil olduğu ve öncelik ettiği bazı yasalar ile ilgili de şahadet vererek, şuanda İnsan Ticareti Yasası ve çeşitli başka yasalar üzerinde çalışmalar yaptığını aktardı.

Avukatın sorusu üzerine Doğuş Derya, davalı Bertan Zaroğlu’nu bu konu öncesinde hiçbir şekilde tanımadığını ve karşılaşmadığını ifade etti. Zaroğlu’nun yaptığı küçük küçük hakaretleri bazı arkadaşlarının aracılığıyla öğrendiğini ve daha sonra takip etmeye başladığını anlatan Derya, Zaroğlu’nun Hataylılar Derneği Başkanı olduğunu öğrendiğini ama ne iş yaptığını dahi bilmediğini yalnızca mimarlık okuduğunu duyduğunu söyledi. Zaroğlu’nun Hataylılar Derneği Başkanı olarak o bölgenin yemekleri ve kültürüyle ilgili herhangi bir şey yaptığını görmediğini belirten Derya, yalnızca Kıbrıs’ın politikası üzerine milliyetçi açıklamalarıyla gündeme geldiğini gördüğünü ifade etti.

Doğuş Derya’nın tanıklığının mesai bitimine denk gelmesi ve davanın esasına geçilmesi nedeniyle Avukat Feridun Öztürk, duruşmanın başka bir tarihe ertelenmesini talep etti. Yargıç Tacan Reynar da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, Doğuş Derya’nın dinlenmesine ve dava duruşmasına devam edilmek üzere oturumu 29 Haziran Çarşamba günü saat 11:00’e tehir etti.

Bu haber toplam 7008 defa okunmuştur