1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Ağır hakaret' davası başlıyor
Ağır hakaret davası başlıyor

'Ağır hakaret' davası başlıyor

Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun 16 Aralık 2014’de CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik hakaret içerikli yazıları yargı huzuruna geldi

A+A-

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın 16 Aralık 2014’de bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmadan rahatsız olan, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun sosyal paylaşım sitesinden Derya’ya yönelik yazdığı yazılarla ilgili açılan dava süreci başlıyor

Doğuş Derya’nın, şahsına yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan Bertan Zaroğlu ile ilgili 30 Mart 2015’de açtığı ‘zem ve kadih’ (hakaret ve sövme) davası 12 Mayıs Perşembe günü belirlenecek bir tarihle duruşmalara başlanacak.

Davalı Bertan Zaroğlu’nun dava dosyasındaki iddialarında; “Ben bunları yazmadım, başkası benim facebook adresime girdi ve başkası yazdı. Ya da sahte bir facebook hesabından bunlar yayınlandı” müdafaasında bulunduğu öğrenildi.

Didem MENTEŞ
CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın 16 Aralık 2014’de Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasının ardından, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu başta olmak üzere ‘bazı milliyetçi çevreler’in sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı ‘ağır hakaret’  içeren yazılarla ilgili dava süreci başlıyor. Doğuş Derya’nın, şahsına yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan Bertan Zaroğlu ile ilgili 30 Mart 2015’de açtığı ‘zem ve kadih’ (hakaret ve sövme) davası 12 Mayıs Perşembe günü belirlenecek bir tarihle duruşmalara başlanacak. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülecek davada, taraflar iddialarını ortaya koyacak. Bu arada Davalı Bertan Zaroğlu’nun dava dosyasındaki iddialarında; “Ben bunları yazmadım, başkası benim facebook adresime girdi ve başkası yazdı. Ya da sahte bir facebook hesabından bunlar yayınlandı” müdafaasında bulunduğu öğrenildi.

Neler olmuştu?
Hatırlanacağı üzere CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya 16 Aralık 2014’deki bütçe görüşmelerine damga vuran bir konuşma yapmıştı. Derya'nın, konuşmadan rahatsız olan ‘bazı milliyetçi çevreler’ sosyal medyada Derya’ya inanılmaz hakaretler yağdırmıştı. Bu isimler arasında,  KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın, Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça yer almıştı.

UBP Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre'nin kişisel sosyal medya hesabından haberi paylaşması üzerine, Töre'nin takipçileri Doğuş Derya'ya sosyal medya üzerinden linç girişimi başlatmıştı.

Derya’ya destek belirtilmişti
Sosyal Medya’da Doğuş Derya’ya yapılan ağır hakaretlere sessiz kalamayan çok sayıda kişi de, bu hakaretleri kınamış, Doğuş Derya’ya destek belirtmişti.
Töre'nin paylaştığı habere yapılan ve ağır hakaretler içeren yorumlar karşısında, Doğuş Derya hakaret sahiplerine dava açacağını duyurmuştu.

Bu haber toplam 11528 defa okunmuştur