1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 68 meyve ve sebzeye analiz
68 meyve ve sebzeye analiz

68 meyve ve sebzeye analiz

Yerli böğrülce, üzüm, maydanoz ve pazının yanı sıra, ithal fasulye ve üzümde de limit üstü pestisit saptandı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Devlet Laboratuvarı Dairesi, 10- 15 Ağustos tarihleri arasında toplam 68 adet meyve ve sebzede yapılan ‘pestisit kalıntı analizi’ sonuçlarını paylaştı…

68 meyve ve sebzeye analiz, 22’sine uygun(luk)!

Yenidüzen (özel)

Sağlık Bakanlığı, Devlet Laboratuarı Dairesi, 10- 15 Ağustos tarihleri arasında toplam 72 adet meyve ve sebzede ‘pestisit kalıntı analizi’ yaptı, yerli- ithal böğrülce, üzüm ve fasulye de ‘limit üstü’ kalıntı saptadı.
Analiz edilen toplam 68 adet meyve ve sebzeden 22’si ‘uygun’ bulunurken, 39’unda limit altı, 11’inde limit üstü kalıntı tespit edildi.

Yerli böğrülce, üzüm, maydanoz ve pazının yanı sıra, ithal fasulye ve üzümde de limit üstü pestisit saptandı.

Limit altı – limit üstü…

Sağlık Bakanlığı, toplam 36 ithal meyve ve sebze, 32 yerli meyve ve sebzenin yanı sıra, hayvan yemi ve diğer besin maddelerinde de yapılan haftalık analiz sonuçlarını resmi web sitesinde yayınladı.

Analiz edilen 16 ithal meyveden 11’inde limit altı, 1’inde limit üstü, 20 ithal sebzeden 14’ünde limit altı, 1’inde limit üstü pestisit kalıntısı saptandı.

Analiz edilen toplam 17 yerli sebzenin 3’ünde limit altı, 5’inde limit üstü, 15 yerli meyvenin de 11’inde limit altı, 4’ünde limit üstü kalıntı bulgusu tespit edildi.

Bu haber toplam 9390 defa okunmuştur