1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 5 yeni cami için ihale
5 yeni cami için ihale

5 yeni cami için ihale

Din İşleri Başkanlığı’nın ‘talebi’ ile Vakıflar İdaresi, 5 köye yeni cami, imam lojmanı, çocuk parkı, kütüphane, gassalhane ve taş çeşme yapımı için ihaleye çıktı. 23 köye daha cami yapımı gündemde…

A+A-

 

Din İşleri Başkanlığı’nın ‘talebi’ ile Vakıflar İdaresi, 5 köye yeni cami, imam lojmanı, çocuk parkı, kütüphane, gassalhane ve taş çeşme yapımı için ihaleye çıktı. 23 köye daha cami yapımı gündemde…

• “VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA”… Din İşleri Başkanlığı’nda görevli İbrahim Damar, camilerin yapımının vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda belirlendiğini söyledi, şu anda yeni ihale dışında 23 köye daha cami yapımı için başvuru olduğunu açıkladı.


• Camilerin yapılacağı köyler: Bostancı, Aslanköy, Akdoğan, Gürpınar, Akova
• İmam lojmanlarının yapılacağı köyler: Bostancı, Aslanköy, Akova, Atlılar, Mutluyaka
• Gassalhane ve kütüphane yapılacak köyler: Akdoğan
• Çocuk parkı yapılacak köyler: Aslanköy ve Akdoğan
• Taş çeşme yapılacak köyler: Gürpınar

Ayşe GÜLER

Vakıflar İdaresi, Din İşleri Başkanlığı’nın ‘talebi’ ile 5 köye yeni cami, imam lojmanı, çocuk parkı, kütüphane, gassalhane ve taş çeşme yapımı için düğmeye bastı, ihaleye çıktı.

Din İşleri Başkanlığı’nda görevli İbrahim Damar, camilerin yapımının vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda belirlendiğini söyledi, şu anda yeni ihale dışında 23 köye daha cami yapımı için başvuru olduğunu açıkladı.

Yeni camiler, Bostancı, Aslanköy, Akdoğan, Gürpınar ve Akova’ya yapılacak, camilerin yapılacağı birçok köye de imam lojmanı inşa edilecek.

Cami ve imam lojmanlarıyla birlikte çıkılan ihalede muhtelif köy camilerine halı temini ve yerine montaj işleri için de teklif kabul edilecek.

İhale için teklifler 28 Ekim Cuma gününe kadar kabul edilecek.

İlanda ne deniliyor?

İhalenin duyurulduğu gazete ilanlarında Bostancı’ya yeni cami ve imam lojmanı, Aslanköy’e yeni cami, imam lojmanı ve çocuk parkı inşaatı, Akdoğan’a yeni cami,gassalhane, kütüphane ve çocuk parkı, Gürpınar’a yeni cami ve taş çeşme, Akova’ya ise yeni cami ve imam lojmanı yapılacağı belirtiliyor.

Bununla birlikte Mutluyaka’ya yeni imam lojmanı, muhtelif köy camilerine halı temini ve yerine montaj işleri için teklif kabul edileceği de duyuruluyor.


Din İşleri Başkanlığı’nda görevli İbrahim Gamar: “23 köye daha cami yapımı için bölge halkından talep var”

Din İşleri Başkanlığı’nda görevli İbrahim Gamar, geçtiğimiz yıl 4 yeni cami yapıldığını, bu yıl da 5 yeni cami için ihaleye çıkıldığını kaydetti.

Gamar, 23 köye daha cami yapımı için bölge halkından talep geldiğini belirterek, şu anda cami olarak kullanılan kiliselerin boşaltılarak, yeni camiye geçilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Her yıl cami yapılmasının söz konusu olmadığını da dile getiren Gamar, bütçeye göre ihaleye çıkıldığını aktardı.

Gamar, şu anda ülkedeki toplam cami sayısını da bilgilerin yanında olmadığı gerekçesiyle açıklamadı.


-----------------------------------------------------

YENİDÜZEN, geçtiğimiz yıl cami sayısını araştırmıştı…

TOPLAM 204 CAMİ

YENİDÜZEN, geçtiğimiz yıl cami ve kilise sayısını araştırmıştı. Yapılan araştırmada son 15 yılda 38 cami yapıldığı, yeni dönemde yapılan camilerle birlikte ülke genelindeki cami sayısının 204’e ulaştığı ortaya çıkmıştı.

Vakıflar İdaresi’nden alınan resmi verilere göre ülkede 292 adet de kilise bulunduğu belirlenmişti.

En fazla cami 2009’da

Vakıflar İdaresi’nden alınan resmi verilere göre en fazla cami 2009 yılında inşa edilmiş, bu yıl 7 cami yapıldığı tespit edilmişti.

Resmi verilere göre 2000’de 3, 2001’de 5, 2005’te 1, 2006’da ise 2 cami yapılırken, 2007’de 5, 2009’da 7, 2010’da 5, 2013’te ise 6 cami faaliyete geçmişti.

4 yıl ara verilmişti…

2001 yılında Dörtyol, Derince, Gelincik ve Sipahi Cami bölgesindeki camileri faaliyete geçmişti.

Vakıflar, 4 yıllık aranın ardından 2005 yılında O. Fazıl Polat Paşa Cami’sini bitiren Vakıflar İdaresi, 2006’da Yedikonuk ve Geçitkale’ye cami yapmıştı.

Ardı ardına 16 cami yapılmıştı…

Vakıflar İdaresi 2007 yılında Yeni Erenköy,  Boğaztepe, Tuzluca, Taşlıca Boğaztepe ve Ağıllar Boğaztepe bölgelerindeki camileri hayata geçirmişti…

2 yıllık aranın ardından 2009 yılında Beyarmudu, Ötüken Cami, Harika Mahallesi (Mağusa), Gemikonağı Cami, Alayköy, Ulukışla ve Yayla’daki camiyi tamamlayan Vakıflar İdaresi, 2010’da Adaçay Cami, Pamuklu Cami, Düzova Cami, Mormenekşe Cami, Kayalar Cami’si olmak üzere 5 camiyi faaliyete geçirmişti…

2012 ve 2013’te yapılan camiler

2012 yılında Tatlısu Boğaztepe’de Sadrazamköy Cami, Doğanköy Cami, Karaoğlanoğlu Cami Vakıflar tarafından hayata geçirilmişti…

Vakıflar İdaresi 2013 yılında 6 camiyi faaliyete geçirdi. Bu camiler, Aygün Cami, Korkuteli Cami, Güvercinlik Cami, Yıldırım Cami, Kalecik Cami, Mersinlik Cami Şahinler Cami olmuştu…

Bu haber toplam 8077 defa okunmuştur