1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 4 milyon TL ödeme!
4 milyon TL ödeme!

4 milyon TL ödeme!

Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi (KÜKOM) inşasını yapan müteahhide, Mağusa Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından mahkeme kararıyla 2 milyon 600 bin TL artı yasal faizi ile birlikte ek ödeme yapılması kararlaştırıldı.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

İsmail Arter ve ilgili müteahhit tarafından ‘mahkemede karar altına alındığı’ belirtilen uzlaşıya göre, Belediye ve DAÜ, müteahhide 2 milyon 600 bin TL’nin yanı sıra, %14 yasal faizle birlikte, 26 ayda ödemek koşuluyla toplam 4 milyon TL ödeyecek.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi Osman Pekineli, konu ile ilgili 2010 yılından beridir süren davanın 17 Haziran’da sonuçlandığını belirterek, mahkeme kararına göre ilgili şirkete 26 ay içerisinde 2 milyon 600 bin TL’lik ödemenin yanı sıra yüzde 14 oranında da faiz ödemesi yapılacağını açıklarken, Belediye Meclis Üyeleri’nden Erol Adalıer, böyle bir kararı ilk kez duyduğunu, konunun Belediye Meclisi’nin gündemine gelmediğini belirtti.
Öte yandan konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Mağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter’e ise ulaşılamadı.

7 MİLYON DOLAR’a ihale edilmişti…

KÜKOM, Mağusa Belediyesi ve DAÜ tarafından oluşturan Ortak İhale Komisyonu’nca 7 milyon Dolar’a Tosunoğlu İnşaat’a ihale edilmişti.
İnşaat devam ederken, Dolar önce yükselmiş ardından da düşüşe geçmişti. Dolar’ın düşmesi üzerine ihaleyi alan müteahhit, dönemin yönetimlerinden ‘zarar’ talebinde bulunmuştu.

Savcılık müteahhidin talebine OLUMSUZ görüş vermişti…

DAÜ ve Mağusa Belediyesi’nin ortak işletmesinde olan KÜKOM’ün inşasını yapan müteahhidin, inşaatı tamamlamasını ardından ‘döviz farkı’ adı altında 2 milyon TL ek ödeme talep ettiği, bu talep için görüşü istenen Başsavcılığın da ‘OLUMSUZ’ görüş verdiği biliniyor.
2008 yılında alınan ‘Devlet ihalelerinde dövizden kaynaklanan farkların müteahhitlere ödenmesi’ne ilişkin karar dayanarak müteahhidin EK ÖDEME talebi üzerine savcılıktan görüş isteyen dönemin Mağusa Belediyesi ve DAÜ Yönetimi, savcılığın ‘OLUMSUZ’ görüşü üzerine ödeme yapmadı, konu davalık oldu.
Savcılık, müteahhidin talebini, ‘Bakanlar Kurulu kararının Türk Lirası ile çıkılan ihalelerde dövizden kaynaklanan zararları ve SADECE DEVLET ihalelerini kapsadığı’ görüşü ile OLUMSUZ bulmuştu.
Müteahhidin talebinin dönemin yönetimlerince ‘reddedilmesinin’ ardından konu mahkemeye taşınmıştı.
İsmail Arter ve ilgili müteahhit tarafından ‘mahkemede karar altına alınan’ uzlaşıya göre, Belediye ve DAÜ müteahhide 2 milyon 600 bin TL’nin yanı sıra, %14 yasal faizle birlikte, 26 ayda ödemek koşuluyla toplam yaklaşık 4 milyon TL ödeyecek.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi Osman Pekineli: “Her ay 100 bin TL ödenecek”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi Osman Pekineli, konu ile ilgili 2010 yılından beridir süren davanın 17 Haziran’da sonuçlandığını belirterek, mahkeme kararına göre ilgili şirkete 26 ay içerisinde 2 milyon 600 bin TL’lik ödemenin yanı sıra yüzde 14 oranında da faiz ödemesi yapılacağını açıkladı.
Pekineli, Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nin DAÜ ve Mağusa Belediyesi ortaklığında hayata geçecek olması nedeniyle her iki kurumun kasasından aylık 50’şer bin TL’nin çıkacağını söyledi. 
Konunun daha önce VYK’da görüşüldüğünü, ‘anlaşma’ yapılması için Belediye Başkanı İsmail Arter’e yetki verildiğini savunan Pekineli, ilgili şirketin geçmişte 2.5 milyon dolar ödenmesi için talebinin olduğunu ancak VYK’nın bu miktarı fazla bulduğunu sözlerine ekledi.

Mağusa Belediyesi Avukatı Saffet Mehmetalioğulları: ‘Şirkete, 26 ayda, 2 milyon 600 bin TL ve yüzde 14 faiz ödenecek’

Öte yandan Mağusa Belediyesi avukatı Saffet Mehmetalioğulları ise mahkeme kararına göre Mağusa Belediyesi ve DAÜ tarafından 26 ayda 2 milyon 600 bin TL ödeme yapılacağını, bunun yanı sıra yüzde 14 oranında da faiz ödeneceğini kaydetti.
Avukat Mehmetalioğulları, DAÜ ve Belediye’nin ilgili şirkete toplamda aylık 100 bin TL ödeme yapacağını söyledi.

CTP-BG Mağusa Belediye meclis üyesi Erol Adalıer: ‘Böyle bir kararı ilk kez duyuyorum’

CTP-BG Mağusa Belediye meclis üyesi Erol Adalıer, böyle bir kararı ilk kez duyduğunu, konunun Belediye Meclisi’nin gündemine gelmediğini belirtti.
Adalıer, 4 milyon TL’lik ödeme kararının verilmesi halinde belediye bütçesinin sarsılacağını,  bütçeye 2015 yılı için böyle bir paranın konulmadığını vurguladı.
Konunun mahkemede olduğunu bildiğini ancak sürecin devam ettiği yönünde bilgisi olduğunu belirten Adalıer, “Böyle bir ödeme kararı için 16 kişilik belediye meclis üyesinin görüşüne ihtiyaç var. Çoğunluk alabileceğinden endişeliyim” dedi. 

Arter’e ulaşılamadı
Öte yandan konuyla ilgili görüş almak için aradığımız Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ulaşılamadı.

Bu haber toplam 3903 defa okunmuştur