1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘3 ölümlü kazada’ yargı süreci işliyor
‘3 ölümlü kazada’ yargı süreci işliyor

‘3 ölümlü kazada’ yargı süreci işliyor

Mahkemede kazanın tüyler ürperten detayları ortaya çıkıyor

A+A-

Girne-Değirmenlik dağ yolunda Denktaş Mutluel, Sude Demirkan ve İlayda Yeliz Öztürk’ün hayatını kaybettiği, ülkede art arda eylemlerin yaşanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili tutuklanan tır şoförü Safa Güngör dün yine yoğun güvenlik altına mahkemeye çıkarıldı, hakkında 3 gün tutukluluk kararı alındı.

 CİDDİ VE AĞIR CEZALIK MESELE!... Mahkemede meselenin ciddi ve ağır cezalık bir mesele olduğuna dikkat çekilerek, 7 yıla kadar hapis cezası gerektirdiği vurgulandı

ALINACAK İFADELER VAR… Polis, olayla ilgili alınacak ifadelerin bulunduğunu, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını açıkladı.
Zanlı, 5 Aralık Pazartesi günü yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Ayşe GÜLER

Ülkeyi yasa boğan, hem öğrencileri hem de sendikaları sokaklara döken 2’si öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili tutuklanan tır şoförü Safa Güngör, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı, ilk duruşmada olduğu gibi dünkü duruşma için de yoğun güvenlik önlemi altında sabahın erken saatlerinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirildi.

Polis, olayla ilgili alınacak ifadelerin bulunduğunu, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını açıkladı.
Mahkemede meselenin ciddi ve ağır cezalık bir mesele olduğuna dikkat çekilerek, 7 yıla kadar hapislik cezası gerektirdiği vurgulandı.

Girne-Değirmenlik dağ yolunda Denktaş Mutluel, Sude Demirkan ve İlayda Yeliz Öztürk’ün hayatını kaybettiği, 2’si ağır 7 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili yargılanan Güngör aleyhinde 3’er gün daha tutukluluk kararı alındı. Zanlı, 5 Aralık Pazartesi günü yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Dünkü duruşmayı bazı aileler de izlerken, zanlının mahkeme salonunda oldukça bitkin ve üzgün olduğu gözlemlendi.

Müfettiş Muavini Güney, şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Attila Enver Etkin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Burak Güney’i mahkemede tanık olarak dinletti.

Müfettiş Muavini Güney, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktararak, zanlı Safa Güngör’ün ölümle neticelenen trafik kazasından methalder olduğunu söyledi.

Yolun solunu muhafaza etmedi, sağa geçti!

Güney, 29 Kasım tarihinde saat 07.05 raddelerinde Lefkoşa-Değirmenlik dağ yolunun 8-9’uncu kilometrelerine geldiğinde, Tüfekçi Ltd’e ait şantiye yakınlarında zanlı yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirilmiş tırın yokuş yukarıya çıktığı sırada dikkatsizce yolun solunu muhafaza etmeden sağa geçtiğini kaydetti.

Güngör yönetimindeki aracın bu sırada Karaağaç’ta sakin Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı okul otobüsünün sağ ön kısmını çarptığını dile getiren Güney, her iki aracın da yüz yüze çarpıştığını dile getirdi.

Otobüs 26 metre sürüklendi

Güney, Güngör yönetimindeki birleştirilmiş tırın otobüsü önüne alarak 26 metre sürüklediğini, yolun solundaki demir bariyerlere çarparak toprak alan içerisinde araçların önü Doğu’ya bakacak şekilde durabildiklerini aktardı.

Kaza sonucunda sonucunda okul otobüsü şoförü 57 yaşındaki Denktaş Mutluel ile otobüste yolcu olarak bulunan 16 yaşındaki Sude Demirkıran ile 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk’ün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirten Güney, Doğukan Hüryaşar, Ferah Mutluel, Havva Kaymakamtorunları, Abdullah Korkmaz, Sude Demiray, Senem Töre ve Kamil Meşeli’nin de yaralandığını ifade etti.

Güney, kaza sonucunda yaralanan Doğukan Hüryaşar ve Havva Kaymakamtorunları’nın halen Yoğun Bakım Ünitesi’nde olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunduğunu da açıkladı.

İfadeler alınacak, yaraların sağlık durumunun ciddiyeti devam ediyor

Olayla ilgili ifadelerin alınmasına devam edildiğini, yaralıların sağlık durumlarının da ciddiyetinin devam ettiğini aktaran Güney, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin de teyit ve tekzibinin yapılmadığını kaydetti.

Güney, zanlının ve tahkikatının selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Yardımcısı Etkin: “7 yıla kadar hapisliği olan bir meseledir”

Savcı Yardımcısı Attila Enver Etkin ise meselenin ciddi ve ağır cezalık bir mesele olduğuna dikkat çekerek, 7 yıla kadar hapisliği olan bir mesele olduğunu vurguladı.

Etkin, olayla ilgili alınan ifadeler ile yeni ifade ve şahadetlerin ortaya çıktığını kaydederek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Safa Güngör’ün 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Bu arada zanlının ehliyetine de dava süresince el konuldu.

Zanlı Safa Güngör, Pazartesi günü yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur
İlgili Haberler