1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 2 zanlı aranıyor
2 zanlı aranıyor

2 zanlı aranıyor

Mağusa’da Zimbawe uyruklu Mutale David Lunda’yı öldürmeye teşebbüs eden Nijerya uyruklu K.J.S.N dün mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Zimbawe uyruklu Mutale David Lunda’yı 6.10 metre yükseklikten aşağıya atarak öldürmeye teşebbüs eden Nijerya uyruklu K.J.S.N tutuklanırken, zanlının kayıplara karışan suç ortakları olan J.O.N ile D.D.Y ise aranıyor. “Mülke tecavüz”, “Darp”, “Vahim zarar”, “Kasti hasar” ve “Katle teşebbüs” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Evini bastılar, darp ettiler ve aşağıya attılar...
Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlı K.J.S.N’nin yanında bulunan J.O.N ve D.D.Y ile birlikte 27 Ağustos tarihinde saat 02:00’de, J.O.N’i evinden çıkarttığı gerekçesiyle müşteki Mutale David Lunda’nın kalmakta olduğu Sallakoğlu 5 Apartmanı kat 2 no 36 adresine giderek kasten ve kanunsuz olarak evin kapısını kırıp içeriye girdiğini açıkladı. Lunda’nın evine giren zanlı ve arkadaşlarının, yatak odasında yatan Lunda’nın yanına giderek salona gelmesini sağladıklarını belirten Karagil, müşteki Lunda’nın vücuduna elleri ve ayakları ile vurarak darp ettiklerini açıkladı. Karagil, akabinde zanlı ile arkadaşlarının müşteki Lunda’yı kollarından tutarak ve sırtından ittirerek açık bulunan pencerenin yanına getirdiklerini ve Lunda’yı pencereden atarak 6.10 metre yükseklikten yere düşmesini sağladıklarını açıkladı. Karagil, müştekinin sol ayağı ve sol elinin kırıldığını da belirtti.

Müşteki Lunda kendisi atlamış...
Polis Memuru Hasan Karagil, tespit edilerek tutuklanan zanlı K.J.S.N’in polise, arkadaşları ile müşteki Mutale David Lunda’nın evine gittiğini ancak Lunda’nın kendisinin pencereden atladığını beyan ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Karagil, J.O.N ile D.D.Y’nin da arandığını açıkladı. Karagil, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlının tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur