1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 2 milyon 126 bin TL... Nereden geldi bu para?
2 milyon 126 bin TL... Nereden geldi bu para?

2 milyon 126 bin TL... Nereden geldi bu para?

Eroğlu'nun banka hesabında çıkan , 2 milyon 126 bin 285 TL gündeme bomba gibi düşerken, Saray’daki harcamalar da fatura fatura basına yansıyordu

A+A-

Takvim yaprakları 2011’in Eylül Ekim ve Kasım aylarını gösterirken  Cumhurbaşkanı Eroğlu ile dönemin başbakanı İrsen Küçük arasındaki husumet su yüzündeydi artık… Açık açık söz düellosuna giren Cumhurbaşkanı ile Başbakan basın önünde bir birlerini suçluyordu. UBP içindeki Eroğlu müdahalesi hızlanıyor, Rum yönetimi sondaja başlıyor, BM’nin müzakereleri hızlandırma çabaları devam ediyordu. Eroğlu'nun banka hesabında çıkan, 2 milyon 126 bin 285 TL gündeme bomba gibi düşerken, Saray’daki harcamalar da fatura fatura basına yansıyordu…

 

• 16 EYLÜL 2011… ÖZGÜRGÜN-ÖZERSAY KAVGASI…  Güney Kıbrıs’ın adanın güneyindeki sondaj faaliyetleri ile ilgili Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda önceki gün düzenlenen toplantı, KKTC Cumhurbaşkanlığı ile KKTC Hükümeti arasında “krize” neden oldu. Ankara’daki toplantıda KKTC’yi temsilen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun özel temsilcisi Kudret Özersay’ın yer alması, hükümet nezdinde rahatsızlık yarattı

• 17 EYLÜL 2011…EROĞLU “ÖZERSAY'I” TUTTU…   Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Kudret Özersay ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün laf düellosuna Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da dahil oldu. Eroğlu, son günlerdeki petrol ve doğal gaz konusundaki tartışmalarda gündeme gelen ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün düzenlediği basın toplantısında “Yetkisiz kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi” yönündeki açıklaması ile tırmanan “yetkisiz kişiler” konusunda hükümete yönelik mesaj verdi

• 19 EYLÜL 2011… SONDAJ BAŞLADI…  Kıbrıs (Rum) yönetimi, ada açıklarında doğalgaz arama faaliyetleri için sondaj çalışmalarını başlattığını açıkladı.

• 21 EYLÜL 2011…  KKTC-TC ANLAŞMASI… KKTC ile Türkiye arasında Kıta Sahanlığı  Anlaşması dün New York’ta imzalandı

• 22 EYLÜL 2011… KKTC DEVREDIŞI, KÜÇÜK HABERSİZ…  Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama konusunda “KKTC yönetimi”nin tamamen devre dışı kalması siyasette eleştirilere neden oldu. Başbakan Küçük Türkiye’ye petrol arama rushatı verildiğini açıklarken “Arama nerede ne zaman yapılacak sorusuna “Henüz bize bilgiler ulaşmadı” yanıtını verdi.

• 24 EYLÜL 2011… GEMİ ARIZALI ÇIKTI…   Petrol arayan Güney  Kıbrıs'a Türkiye’nin  “misillemesi” olarak Doğu Akdeniz'de stratejik bir  göreve çıkan araştırma  gemisi Piri Reis’in ödenek kurbanı olduğu  ortaya çıktı. Türkiye’de  yayınlanan RADİKAL’in  haberine göre söz konusu gemi arızalı olarak denize açıldı…

• 24 EYLÜL 2011… PETROL MASADA…  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile gerçekleştirdiği görüşmede Rum tarafının yol açtığı petrol ve doğalgaz krizine karşı dört maddelik öneri sundu.

• 5 EKİM 2011… EROĞLU KÜÇÜK HÜKÜMETİNE YÜKLENDİ…
Eroğlu İrsen Küçük Hükümeti ile tartıştı... Eroğlu: Hükümet maaş ödemede zorlanıyor ve zamanında alınması gereken tedbirler alınmıyor. Başlangıçta yanlış adımlar atıldı.
13. maaşların ödenmesinde sorun yaşanacak. Muhalefet toparlanıyor, 2012’de erken seçim olabilir...
Küçük: “Eroğlu bahsettiği protokolü kendi imzaladı. Eroğlu başbakanlığı
Döneminde ekonomi için hiçbir tedbir almadı. Eroğlu imzayı attı, protokolün uygulaması benim dönemimde başladı.”

• 13 EKİM 2011…  EROĞLU'NUN HESABI… Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun hesabı ‘kabarık’ çıktı. 5 ayrı banka hesabında, 2 milyon 126 bin 285 TL!.. CTP Mağusa Milletvekili Sonay Adem’in Meclis Genel Kurulu’nda dağıttığı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun bir bankadaki 5 ayrı hesaba yatırılmış 2 milyon 126 bin 258 TL’lik hesabına ait döküm, gündeme bomba gibi düştü.

• 17 EKİM 2011… SONAY ADEMDE HODRİ MEYDAN…  Sonay Adem: Eroğlu’nun emeklilik ikramiyesi, 2 devlet bankasından bir tanesindedir ve miktarı da 640 bin TL’dir. 2 buçuk trilyonun da emeklilik ikramiyesiyle ilgisi yoktur… Cumhurbaşkanı ve diğer tüm siyasilerin mal varlığı araştırılsın, bizim banka hesaplarımız ve tapu kayıtlarımız açıktır. Bu bilgilerimizin açıklanmasına itirazımız yok, hodri meydan!..

• 19 EKİM 2011…DOWNER YORUMU…  Downer: Kıbrıs’taki liderler federasyonda hemfikir

• 27 EKİM 2011…ÖZGÜRGÜN: KKTC TANINMAZ…   Dönemin Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, “Görüşmelerden kim kaçarsa kaçsın, KKTC tanınacak diye bir şey yoktur” diye konuştu. Özgürgün, Meclis’te yaptığı konuşmada KKTC’nin ayrı bir devlet olarak tanınmasının mümkün olmadığına vurgu yaptı.

• 30 EKİM 2011… 3'LÜ ZİRVE…  BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile Kıbrıslı liderleri bir araya getiren üçlü zirve başladı.

• 1 KASIM 2011…BAN BASTIRIYOR…   New York Zirvesi’nden bir kez daha “umut” çıktı, zirvenin sonunda BAN son durumu açıkladı: Görüşmeleri yoğunlaştırmasına karar verdik. 

• 4 KASIM 2011… ÇAVUŞOĞLU: LİDER EROĞLU…  Nazım Çavuşoğlu’ndan şaşırtan açıklama: “UBP’nin lideri Eroğlu’dur”… İrsen Küçük kabinesinde görev alarak UBP içindeki kavgada Küçük yandaşı olarak görülen İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıs Türk halkının ve Ulusal Birlik Partisi’nin lideri olduğunu iddia etti.

• 5 KASIM 2011… Eroğlu: Hedef: 2012’nin ilk çeyreği…

• 11 KASIM 2011…SARAY'A YENİ CİCİLER…   "Ekonomik Tedbirler" gerekçe gösterilen tüm sektörlerde  "tasarruf" önerisi yapılırken, Cumhurbaşkanlığı  Sarayı'na olduğu iddia edilen "yenileme" için tam 327 bin 225 TL (327 milyar, eski TL) harcandı.
Masadan sehpaya, kapıdan perdelik kumaşa, tek koltuktan sandalyeye kadar ne varsa, tamamı Türkiye'den getirtildi, bu mefruşatın hiçbiri "yurt içi"nden satın alınmadı
YENİDÜZEN, 2011 yılında "KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI-LefkoŞE" adına kesilen fatura ile alınan mefruşatın tam dökümünü ele geçirdi
İki kitaplığa ödenen para 24.8 milyar. Tek bir kapıya 14 milyar, tek bir masaya 12 milyar ödeme yapılmış

(DEVAM EDECEK)

Bu haber toplam 2724 defa okunmuştur