1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 19 Mayıs… Yine güneye akın ettik
19 Mayıs… Yine güneye akın ettik

19 Mayıs… Yine güneye akın ettik

Dün sabah 09:00’dan itibaren 13:35’e kadar Güney Kıbrıs’a 3 bine yakın kişi geçti. Bu sayının akşam saatlerine doğru 5 bini bulduğu tahmin ediliyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Güney Kıbrıs, bir günlük tatilini geçirmek isteyenler için yine ilk sırada yerini alırken, barikatlardan geçişte başlayan yeni uygulama yurttaşın yüzünü güldürdü. Araçlardan inmeden yalnızca kimlik kontrolünden geçen vatandaşlar, Güney’deki tek geçiş noktası nedeniyle trafiğe takıldı. Her dini ve resmi bayram olduğu gibi dün de sabahın erken saatlerinde vatandaşlar gezme ve alışveriş maksatlı Güney’e akın etti. 
Dün sabah 09:00’dan itibaren 13:35’e kadar Güney Kıbrıs’a 3 bine yakın kişi geçti. Bu sayının akşam saatlerine doğru 5 bini bulduğu tahmin ediliyor.

Yurttaş yeni uygulamadan memnun
19 Mayıs tatilini fırsat bilen Kıbrıslı Türkler dün yine Güney’e geçmeyi tercih etti. Özellikle vize uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte eskiye nazaran daha kısa sürede barikatı geçen yurttaş, yeni uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güney noktasında tek kontrol merkezinin olması nedeniyle, uzun kuyrukların oluştuğunu aktaran vatandaşlar, yeni uygulamanın kuzey noktasına rahatlama getirdiğini aktardı.
Binlerce Kıbrıslı Türkler dün yine hem alışveriş hem de gezme maksatlı Güney’i tercih etti. Aralarında Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik ve pasaport işlemlerini de halletmek üzere Güney’e geçenler olurken, sağlık ve özel işlerini halletmek amacıyla da dün Güney’e yoğun bir geçiş sağlandı.

Alışveriş ve gezme
Özellikle tatilin keyfini çıkarmak isteyenler ise Larnaka ve Limasol’da zaman geçirmek ve farklı lezzetleri tatmak için çeşitli restoranlara gitmeyi tercih etti.
Güney Kıbrıs’a geçen çocuklu aileler ise çocuklarının farklı eğlence merkezlerinde eğlenmesi için oyun parklarına gittiklerini aktardı.
Birçok vatandaşın tercihi ise Lefkoşa’daki alışveriş merkezleri IKEA, The Mall ve Jumbo oldu. Marketlerden alışveriş yapan vatandaşlar farklı ürünleri tercih ederken, giyecek ve ev malzemelerinin farklı ve çeşitli markalarda sunulduğu için tercihini Güney’den yaptığını dile getirenler de oldu.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur