1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SILA 4, anı konseri 11 Ekim'de
SILA 4, anı konseri 11 Ekimde

SILA 4, anı konseri 11 Ekim'de

Yaklaşık yarım asırdan beri müzikleri, besteleri dilden dile dolaşan, genç müzisyenlere esin kaynağı olan efsane gruplardan SILA 4, “Anı-Aydınlık” adıyla yeni bir konsere hazırlanıyor.

A+A-

Yaklaşık yarım asırdan beri müzikleri, besteleri dilden dile dolaşan, genç müzisyenlere esin kaynağı olan efsane gruplardan SILA 4, “Anı-Aydınlık” adıyla yeni bir konsere hazırlanıyor.

En son konserini 2012’de Mağusa Uluslararası Festivali çerçevesinde Salamis Antik Tiyatrosu’nda veren grup, dört  yıl aradan sonra 11 Ekim Salı gecesi Yakın Doğu Üniversitesi  AKM Büyük Salonu’nda hayranlarıyla buluşacak.

Raif Denktaş’ın 1985’de trafik kazasında ölümünün ardından diğer grup elemanı Aydın Kalfaoğlu’nu da geçtiğimiz yıl kaybeden ve 2 kişi kalan grubun  “Anı-Aydınlık”  konseri, kaybettikleri arkadaşları anısına gerçekleştirilecek.

TAK muhabirine konuşan grup elemanlarından Erdinç Gündüz,  konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Sıla 4,  47 yaşında. Ama kırk yıl önce yaptığımız şarkılar bugün hala yaşıyor ve dillerde dolaşıyor. Bundan nasıl bir mutluluk ve gurur duyduğumuzu anlatacak sözcük yok.  Sözünü ettiğimiz bu şarkılar, dört kişinin ürünüydü. Raif’in, Aydın’ın, Ferahzat’ın ve benim. Yani Sıla 4’ün. Bu dört kişiden ikisi şimdi malesef hayatta değil. Ama hayatta olan iki kişi var daha… Ve hayatta olan ben ve Ferahzat’ın görevidir,  kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak… Bu konser de bir anı konseri olacak. Şarkılarla  Raif’i de, Aydın’ı da anacağız. Tam da istedikleri gibi,  çok sevdikleri Sıla 4 şarkılarıyla…” 

Grubun diğer elemanı Ferahzat Gürsoy da, “Şarkılarımız 40 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına karşın hala dillerde dolaşıyor. Çok gururluyuz. Ama geçen süre içinde önce Raif’i, son olarak da Aydın’ı kaybettik.  Bu konserde onları anmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konser gecesi  Sıla 4 sevenler ve koleksiyoncular için   sınırlı sayıda  hazırlanmış ve grubun 2009-2010 ile 2012 CD’lerinin bulunacağı özel CD kutusu da satışa sunulacak.

(tak) 

Bu haber toplam 2201 defa okunmuştur