1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NKL 1976 mezunlarından 40. Yıl buluşması
NKL 1976 mezunlarından 40. Yıl buluşması

NKL 1976 mezunlarından 40. Yıl buluşması

Namık Kemal Lisesi 1976 Mezunları 40 yıl sonra buluştu.

A+A-

Namık Kemal Lisesi 1976 Mezunları 40 yıl sonra buluştu. ‘‘40 Yılda Bir Gün, İşte O Gün; Bugün’’ sloganıyla gerçekleştirilen buluşma 1976 Mezunları; Nidai Mustafa (Şemi), Canev Hulusi (Kilim), Zakire Mahmut (Kaleli Gülaç), Mustafa Mehmet Emin (Hadımcı) ve Derviş İrfan (Şentip) tarafından organize edildi.

Okulda buluşan mezunlar birbirlerine sarılarak hasret giderdiler, sonra da okulun konferans salonunda hazırlanan nostaljik programa katıldılar. Buluşma programına mezunların öğretmenlerinden; Edebiyat Öğretmeni Erol Erozan, Biyoloji Öğretmeni Vedia Erozan, Felsefe – Mantık Öğretmeni Hasan Yağlı, Matematik Öğretmeni Hüseyin Angolemli, Fizik Öğretmeni Mustafa Nalbantoğlu, Beden Eğitimi Öğretmeni Dinçer Raif, Matematik Öğretmeni İncilây Eren, Kimya Öğretmeni Hasan Eren ve Edebiyat Öğretmeni Kemal Çobanoğlu da katıldı. 

1976 Mezunu Nidai Şemi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen program mezunların NKL Marşı’nı okumaları ile başladı. Daha sonra hayatlarını kaybeden öğretmenler ve 1976 mezunlarından Eşmene Ahmet ile Gürsel Güngör anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Okul Müdürü İlknur Şemi mezunlara hitap etti. Müdür İlknur Şemi, 1976 mezunlarını 40 yıl sonra okulda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, 40 yıl sonra buluşan mezunların duygulu bir gün yaşadıklarını belirtti.

1975 – 1976 öğretim yılının Okul Kaptanı, 1976 Mezunu Canev Hulusi (Kilim) de konuşmasında, Namık Kemal Lisesi mezunu olmakla her zaman gurur duyduğunu söyledi.

1976 mezunlarının ortaokul ve lise yıllarına ait nostaljik resimlerden oluşan slayt gösterisini izleyen mezunlar lise yıllarına geri döndüler.

Programın sonunda, 1976 Mezunlarına buluşma programına katılan öğretmenler tarafından 40. Yıl Onur Belgesi verildi.  Okuldaki program kokteyl ile son buldu.

1976 Mezunları gece de eşleriyle birlikte Salamis Bay Hotel’de düzenlenen gala yemeğine katıldılar. Bazı öğretmenlerin de katıldığı gala yemeğinde mezunlarla  eşleri ve öğretmenler bol bol sohbet ederek neşeli saatler geçirdiler.

 

 

Bu haber toplam 3617 defa okunmuştur