1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Zerdali festivali başladı
Zerdali festivali başladı

Zerdali festivali başladı

Esentepe Belediyesi’nin, 8’incisini düzenlediği Esentepe Uluslararası Zerdali Festivali başladı.

A+A-

Festivalin açılışını, dün akşam, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı.

Açılışa, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan,    Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş da katıldı. Festivalin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan,  yaptığı konuşmada, Festivali, merhum Belediye Başkanı Erdal Barut ve arkadaşlarının  başlattığını  anımsatarak, Festivalin 8’incisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Esentepe bölgesinde, farklı kültürlerin bir arada yaşadığına işaret eden Erdoğan, festivalin , bu farklı kültürler arasında kaynaşma ve yeni dostlukların kurulmasına  ve ülke tanıtımına önemli katkı yaptığını söyledi.
Festivale, 8 ülkeden folklor ekiplerinin katıldığını dile getiren  Erdoğan, tüm vatandaşların festival boyunca iyi vakit geçirmesini diledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, festivalin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, festivalin bölgeye hayırlı olmasını diledi.
Esentepe Zerdali Festivaline, dünyanın farklı ülkelerinden katılımın  mutluluk verici olduğunu ifade eden Akıncı, “Bu kültürlerin kaynaşması  açısından son derece yararlıdır. Bu barış için son derece yararlıdır” diye konuştu.

Konuk ekiplerin, ülkede bulundukları süre içinde  güzel vakit geçirmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Akıncı, konuk ekip üyelerinin ülkelerine döndüklerinde, Kuzey Kıbrıs’ın güzellikleri ve insanının misafirperverliğini kendi ülkelerine taşıyarak tanıtacak birer gönüllü  elçi olacaklarını belirtti.
Festivallerin, ülkede yaşayan vatandaşların da kaynaşmasına, sosyalleşmesine ve dayanışmasına katkı yaptığına işaret eden Akıncı, festivalin  gelecek yıllarda da başarıyla devam etmesini diledi.

Edip Akbayram konserine, New York’ta olacağı için katılamayacağını dile getiren Akıncı,  Akbayram’ın konserinde, seçim kampanyasında kullandıkları  “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar “adlı şarkıyı  kendisi için seslendirmesini istedi.

“Bu ülkede çocuklarımızın  daha güzel daha aydınlık  ve mutlu  bir geleceğe ulaşması hepimizin arzusudur” diyen Akıncı, çocuklara daha güzel günler bırakmak için çalıştıklarını  belirtti.

Konuşmaların ardından, Bosna Hersek, Rusya, Hindistan , Bulgaristan  Sırbistan  Ankara Polatlı Belediyesi ve  Kartal Belediyesi halk dansları ekipleri  Cumhurbaşkanı Akıncı’ya  anı hediyeleri sundu. Daha sonra konuk ekiplerin  halk dansları gösterileri  Karizma grubunun basketbol şovu  ve Motif grubunun  konseri yer aldı.

Festivalde, Kıbrıs gecesi  ve Kıbrıs havaları konseri, GALA gecesi, Haluk Levent konseri, Karadeniz gecesi ile Turgay Garga ve Apolas Lermi konseri yer alacak. Festival 6 Haziran  Cumartesi akşamı Türkiye’nin sanatçılarından Edip Akbayram’ın konseriyle sona erecek.

TAK

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur