1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Yazar Osman Güvenir'in yeni kitabı tanıtıldı
Yazar Osman Güvenir'in yeni kitabı tanıtıldı

Yazar Osman Güvenir'in yeni kitabı tanıtıldı

Yazar Osman Güvenir’in 11. eseri “Dr. Fazıl Küçük’le Geçen Günlerim-Bir Lideri Anlatıyorum” isimli kitabı Dr.Fazıl Küçük Müzesi’nde tanıtıldı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı tanıtım gecesinde Osman Güvenir okuyucuları için kitabını imzaladı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Güvenir, gecede yaptığı konuşmada, yazdığı kitabın tanıtımını Dr.Fazıl Küçük Müzesi’nde yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Müzenin yeniden daha modern bir anlayışla ziyaretçilerine kazandırılmasında büyük katkıları olduğunu düşündüğü Meclis Başkanı Siber’e teşekkür eden Güvenir, bu tarihi atmosferi herkesin ziyaret ederek yaşamasını diledi.

Siber: "Dr. Fazıl Küçük Müzesi ziyaret edildikçe toplumun belleği canlı kalacak" 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr.Sibel Siber de etkinlikte yaptığı konuşmada, toplum belleğinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, toplum belleğinin canlı tutulması durumunda hem bugüne, hem de geleceğe sağlam bakılabileceğini söyledi.

Bu amaçla Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün anılarının yaşadığı müzeyi yeniden topluma kazandırmayı bir görev olarak gördüklerini ifade eden Siber, müze ziyaret edildikçe toplum belleğinin canlı tutulacağına inandığını belirtti.

Siber: “Gelecek nesillere hem bir liderin yaşantısı, hem de bir lider ile birlikte bir toplumun vermiş olduğu mücadeleyi de yaşatmış olacağız. Çünkü liderlerin kendi kişisel yaşamları, aynı zamanda toplumsal yaşamın bir parçasıdır” dedi.

Güvenir’in kitabını Dr.Küçük’ü çok iyi tanıyan ve uzun yıllar yanında görev yapan biri olarak gelecek nesillere bırakmasının önemine işaret eden Siber, Güvenir’i kutladı ve topluma daha nice eserler kazandırmasını diledi.

(TAK)

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur