1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Vişne Bahçesi” sahne aldı
“Vişne Bahçesi” sahne aldı

“Vişne Bahçesi” sahne aldı

Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, perdelerini “Vişne Bahçesi” oyunuyla açtı

A+A-

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde kurulan Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, perdelerini Anton Çehov’un yazdığı; “Vişne Bahçesi’ adlı oyunla açtı.

Gazimağusa Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, yönetmenliğini İlke Susuzlu’nun yaptığı, başrollerini Tutku Kahveci ile Nidai Tancer’in paylaştığı oyunda, Refet Şeker, Şenay Aktuğ, Zemzem İnce, Pınar Solak, Faize Devecioğlu, Mehmet Denizer, Ceyda Altınbaş, Melek Ürüncüoğlu ve Hüseyin Tekbıyık rol aldı.

Oyunun teknik yönetmenliğini ise Tülin Susuzlu yaptı.

“Vişne Bahçesi’ oyunu, 9, 10, 12, 19, 23 Ekim ile 9 ve 14 Kasım tarihlerinde sahnelenecek ve biletler Gazimağusa Belediyesi’nden alınabilecek.

Rezervasyon ise 05488166040 numaralı telefondan yapılabilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediye olarak tiyatroya yapılabilecek en yüksek katkıyı yapmaya çalıştıklarını belirterek, Gazimağusa’da yurtiçi ve dışından oyunlar yanında belediyenin kendi oyunlarını sahneleyebilmelerine destek verdikleri kaydetti.

Gazimağusalı sanatçıların oyunlarda kendi yeteneklerini sergileyebilmeleri için belediye bünyesinde tiyatro kurduklarını ifade eden Arter, tiyatronun ilk oyunu sahnelediğini belirtti.

“Bugün bizim için tarihi bir gündür. İlk kez Türkiye Türkçesi ile bir drama oyunu oynayacak olan oyuncularımız çok heyecanlılar” diyen Arter, oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur