1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Uluslararası Müzik Festivali 27 Eylül’de
Uluslararası Müzik Festivali 27 Eylül’de

Uluslararası Müzik Festivali 27 Eylül’de

14. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali 27 Eylül Salı günü başlıyor.

A+A-

 

14. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali 27 Eylül Salı günü başlıyor.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği organizasyonunda, Turizm ve Çevre Bakanlığı işbirliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Rocks Hotel, Ermataş LTD ve Deniz Plaza’ nın katkılarıyla gerçekleştirilecek festivalin açılışı Bellapais Manastırı’nda Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın konseri ile başlayacak.

Festival açılış konserinde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası N. Paganini’ nin 1. Keman Konçertosu’ nu ve W.A. Mozart’ ın 40. Senfonisi’ ni seslendirecek. Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı’ nın yöneteceği ve 15 yaşındaki kemancı Deniz Şensoy’ un solist olarak yer alacağı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Konseri saat 20.30’ da başlayacak.

Festival 9 konsere ev sahipliği yapacak ve tüm konserler saat 20.30’da başlayacak.

Festival programı şu şekilde:

27 Eylül: Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası açılış gala konseri 30 Eylül: Gitar Virtüözü Sanel Redzic Gitar resitali 07 Ekim: Ünlü Piyanist Gülseren Sadak piyano resitali 13 Ekim :Frank Sinatra’ nın 100. Doğum yılı anısına ünlü tiyatro sanatçısı Cihan Ünal ve tanınmış KKTC’ li müzisyen Hüseyin Altan’ ın solist olarak yer alacakları Can Sözer yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası eşliğinde Frank Sinatra repertuarı konseri 17 Ekim: Julian Lupu (Trompet), Renato Lupu (Trompet), Begüm Gökmen (Korno), Emre Berbergil (Trombon) ve Sinan Şirin (Tuba)’ den oluşan Golden Horn Brass Quintet konseri 21 Ekim: Papageorgio String Quartet “Rock Versus Classic” konseri 25 Ekim: Olağanüstü virtüözitesi ile parlayan Piyanist Emre Yavuz Piyano resitali 28 Ekim :Dünyaca tanınmış KKTC’ li Besteci- Piyanist Arman Ratip Uzay Müziği piyano resitali31 Ekim: Piyanist İdil Biret’ in Solist olarak sahne alacağı Orkestra Şefi Ali Hoca yönetimindeki KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri.

(tak)

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur