1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Uçurumlu Mavı Oda” Mağusa’da tanıtıldı
“Uçurumlu Mavı Oda” Mağusa’da tanıtıldı

“Uçurumlu Mavı Oda” Mağusa’da tanıtıldı

Şair Feriha Altıok’un Khora Yayınları’ndan çıkan son kitabı “Uçurumlu Mavi Oda”, Lefkoşa’dan sonra Mağusa’da da tanıtıldı.

A+A-

Şair Feriha Altıok’un Khora Yayınları’ndan çıkan son kitabı “Uçurumlu Mavi Oda”, Lefkoşa’dan sonra Mağusa’da da tanıtıldı. Mağusalı edebiyat severlerin, özellikle de kadın şair ve yazarlarımızın ilgi gösterdiği etkinlik sıcak ve  samimi bir sohbet havasında gerçekleştirildi. MAGEM’de yer alan etkinlikte, “Uçurumlu Mavı Oda”nın editörlüğünü yapan Nazen Şansal’ın, kitabın hazırlanış sürecini ve Khora Yayınevi için önemini anlatan açılış konuşmasının ardından Şair Feriha Altıok konuşmasını yaptı.

Altıok, konuşmasında kitabın kapağını çizen Ümit İnatçı’ya, kitaba görüşlerini yazan şair dostları Neriman Cahit, Filiz Naldöven ve Faize Özdemirciler’e teşekkürlerini sundu. Ardından ilk kitaplarından bugüne kendi şiirini, bir okuyucu gibi dışarıdan bir gözle değerlendiren Altıok, konuşmasında önceki kitaplarından da bahsetti. Altıok, her şairin hayata karşı bir duruşu olduğunu ve genelde şarilerin daha iyiyi, daha güzeli aradıklarından dolayı protest bir tavır takındıklarını belirterek, kendi şiirindeki lirik baş kaldırılardan örnekler verdi. Yıllar önce yazdığı, savaş karşıtı, barış ve kardeşlik mesajı veren şiirlerinin liselerde okutulmasının yasaklandığından da bahseden şair, öğretmenlik yaptığı yıllarda uğradığı baskılardan da söz etti. Bir soru üzerine, oldukça geç yaşta ve belli bir entellektüel seviyeden sonra şiir yazmaya başladığını anlatan Feriha Altıok, buna rağmen ilk kitaplarını oluşturan şiirlerin çocukluk yıllarının geçtiği Elye topraklarında filizlendiğini anlattı. “Önce kendi toprağıma olan vefa borcumu ödemeliydim” diyen şair, Elye’de gördüklerinin ve yaşadıklarının hem kişiliğini hem de şiirini önemli ölçüde etkilediğinden bahsetti.

Çoğunluğu şiir ve edebiyat alanında üretimleri olan dinleyicilerin soru ve katkılarıyla devam eden etkinlik, Feriha Altıok’un kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur