1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Telsim ve FODER’den fotoğraf yarışması
Telsim ve FODER’den fotoğraf yarışması

Telsim ve FODER’den fotoğraf yarışması

“Fotoğraflarla Benim Kıbrısım; Su Ve Yaşam” temalı fotoğraf yarışması bugün başlıyor

A+A-

Telsim, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliği ile bu yıl beşincisi düzenlenen "Fotoğraflarla Benim Kıbrısım; Su ve Yaşam” temalı fotoğraf yarışması başlıyor.

Telsim’den verilen bilgiye göre, “Fotoğraflarla Benim Kıbrısım; Su ve Yaşam” fotoğraf yarışması, Instagram üzerinden gerçekleşecek.

Fotoğraf sanatına gönül veren tüm instagram kullanıcılarının katılabileceği yarışmada, katılımcılar suyu ve hayatı buluşturan en etkileyici fotoğrafları bugünden itibaren #Kibristasuveyasam etiketiyle instagram hesaplarında paylaşabilecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Yarışmanın duyurusu Telsim Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda yapıldı.

Telsim, FODER ve Altuğ Galip arasında protokolünün de imzalandığı toplantıya, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ve yarışmanın danışmanı instagram fenomeni Altuğ Galip katıldı.

Kıbrıs Türk fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak, iklim değişiklikleri, kuraklık, nüfus artışı gibi farklı nedenlerle Kıbrıs’ta azalan su kaynaklarına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen , "Fotoğraflarla Benim Kıbrısım; Su ve Yaşam” fotoğraf yarışmasının danışmanlığını, bir milyonun üzerinde takipçisi olan instagram fenomeni olan Altuğ Galip yapacak.

Yarışmaya katılacakların, fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile farklı fotoğraf teknikleri kullanarak denizi yansıtan karelerden, boşa akan su kaynaklarına, yerdeki minik bir su birikintisinden, kahvenin yanında gelen bir bardak suya varıncaya dek, Kıbrıs’ta suyun hayat kaynağı olduğunu fotoğraf karelerine yansıtması hedefleniyor.

Her katılımcı yarışmaya en çok 5 eser gönderebilecek, 5 eserden fazlasının paylaşılması durumunda ise ilk 5 eser dikkate alınacak.

FOTOĞRAFLAR BUGÜNDEN İTİBAREN #KİBRİSTASUVEYASAM İLE PAYLAŞILACAK

Katılımcıların fotoğraflarını bugünden itibaren 30 Eylül’e kadar #Kibristasuveyasam hastagıyla paylaşmaya başlayabileceği belirtildi.

Dereceye giren yarışmacılar, 14 Ekim saat 17.00’de, Telsim’in Facebook ve instagram hesaplarından duyurulacak.

Yarışmanın birincisine Nikon 7100 18-105 mm fotoğraf makinesi, ikincisine Vodafone modem ve 3 GB yıllık data ve üçüncüsüne de Vodafone mini tab 7 ve 1 aylık 3GB yıllık data hediye edilecek.

Telsim Özel Ödülü Vodafone Smart 7 Ultra, mansiyon ödülü olarak ise Power Bank armağan edilecek.

Yarışmanın katılım koşullarına ve şartnamesine www.kktctelsim.com/instagram-fotograf-yarismasi ve www.kktcfoder.com sayfasından ulaşılabilecek.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Foder ile beş yıl önce başlattıkları işbirliği sürekliliği ve verimliliği açısından çok keyifli bir noktaya ulaştıklarını dile getirerek, FODER’e işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Tanpınar, “Telsim olarak, beş yıl boyunca Kıbrıs temalı fotoğraf yarışmalarımızı hem büyükler hem de çocuklarımız için ayrı ayrı gerçekleştirerek yüzlerce hatta binlerceye ulaşan bir arşive sahip olduk. Bu yıl da su ve yaşamı konu alıyoruz. Su, dediğimizde bir bardak sudan, çevremizdeki hayvanların içtiği suya veya bir su birikintisinin yansımasına kadar birçok görüntü olabilir” dedi.

Bu yıl da yine binlerce fotoğrafla ciddi bir katılım olmasını beklediklerini belirten Tanpınar, “Artık dönem dijital dönüşüm dönemi biz de bir teknoloji firması olarak bu dijital dönüşüme her noktada destek olmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Tanpınar, yarışmanın 2 yıldır danışmanlığını yapan Altuğ Galip’e de katkıları için teşekkür etti.

GÖKYİĞİT

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit de, Telsim ile bu yıl beşincisini gerçekleştirecekleri yarışmada birçok ilke imza attıklarını söyledi.

Gökyiğit “Telsim ile Kuzey Kıbrıs’ta dijital ortamda ve Instagram’da düzenlenen ilk yarışmayı düzenledik ve yine ilk dijital sergi açılışını da beraber gerçekleştirdik” dedi.

Beş yılın tümünü kapsayan bir kataloğun da yarışma sonrası basılacağını müjdeleyen Göktiğit, şöyle devam etti:

“Fotoğraf yarışmaları düzenlerken en büyük hedefimiz, ülkede fotoğraf sanatının yaygınlaşması ve gelişmesini sağlamak. Su, insan yaşamındaki en önemli unsur ve Kıbrıs için de hayati önem taşıyor. Farklı nedenlerle azalan su kaynaklarına ve suyun hayatımızdaki önemine ilişkin farkındalık yaratmak istedik.”

GALİP

Instagram fenomeni Altuğ Galip ise, Fotoğraflar Benim Kıbrıs’ım; Su ve Yaşam temalı fotoğraf yarışmasının geçen sene olduğu gibi, yoğun bir katılımla gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

Galip, “Sosyal medyanın gücü herkes tarafından bilinmektedir. Son yıllarda ülkemizde sosyal medya kullanımı da her yıl artmaktadır. Bu yarışmayı düzenlerken sosyal medya ile geniş kitlelere ulaşmayı ve günümüzde büyük bir sorun haline gelmiş su konusunda da farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur