1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tatlısu Harnup Festivali başlıyor
 Tatlısu Harnup Festivali başlıyor

Tatlısu Harnup Festivali başlıyor

“Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali” 4 – 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

 

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşecek olan “Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali” programı bugün K.T.Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yapacağını açıkladı.

Orçan bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirecekleri festivalde amaçlarının harnubun değerinin daha iyi anlaşılması için tanıtılmasını sağlamak ve bölge insanının ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirtti.

Orçan, “Halen ülkemizde dört adet modern pekmez üretim fabrikası kurulmuş, gerek artan iç talebi karşılama, gerekse ihracat yolu ile ülke ekonomisine de çok ciddi katkılar sağlanmaya başlanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada festivalin bir ürünün tanıtımında ne kadar önemli bir rol aldığını görebiliyoruz ve tüm bu gibi festivallerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“İLAÇ TEDARİKİ YAPILMALI”

Harnup üreticilerinin sorunlarına değinen Orçan, ürünün en önemli zararlısı fareye karşı mücadelede geç kalınmamasını, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın gerekli ilâç tedarikini yapmasını istedi.

Orçan, şöyle devam etti:

“Bu yıl bir başka sorunla karşı karşıyayız. İlâçlama geç kalındığından ürünlerin birçoğu güve zararlısına karşı maruz kalmış ve çok ciddi ürün kalitesinin de kaybına neden olmuştur.

Dar bütçemiz ve sponsorlarımızın katkıları ile bu yıl en iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Festivalimizde çeşitli stantların yanı sıra yöresel ürünlerimize de yer verilecek”

“FESTİVAL PROGRAMI”

Festivalde yerel sanatçılar, Grup SOS ve Örge Volkan’ın yanı sıra Türkiye’den Sanatı Murat Başaran ve Ankaralı Yasemin sahne alacak. İlk konser 4 Eylül Perşembe gün Grup SOS’in konseri olacak, konser saat 21.30’da başlayacak.

Örge Volkan konseri ile Murat Başaran konseri ise 7 Eylül Pazar gün saat 21.00’de başlayacak.

“Yetenek Sizsiniz” finalistlerinden illüzyonist Enver Ertaş, Akrobasi Workout Turkey ve ateş showda da Fire Strom gösterilerini sunacak.

Festival boyunca çocuk şöleni, moda show, leylek ayaklı uzun adamlar, ayrıca judo-güreş ve tavla turnuvaları da yapılacak.

(TAK)

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur