1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Şinasi Tekman heykel sergisi açılıyor
Şinasi Tekman heykel sergisi açılıyor

Şinasi Tekman heykel sergisi açılıyor

Şinasi Tekman heykel sergisi açılışı ve kitap tanıtımı cuma günü

A+A-

 

Şinasi Tekman heykel sergisinin açılışı ve kitabının tanıtımı, 6 Mayıs Cuma günü EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Kitap Yazarı ve Küratörü Zehra Şonya tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 19.00’da açılacak sergide Tekman ailesinin DAÜ ile yaptığı protokol kapsamında Tekman Koleksiyonu’ndan seçilerek hazırlanan 220 adet heykel yer alacak.

20 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 10:00-13:00 / 16:00-18:00 saatleri arasında izlenebilecek.

Şonya, 2005 yılında kaybedilen ve geride bıraktığı eserlerle yaşayan Şinasi Tekman ile ilgili çalışmaların gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Şonya, sanatçıların miraslarını koruma, gelecek nesillere sağlıklı olarak aktarma, araştırmacılar için kaynak oluşturma ve görünürlüklerini artırarak değerlerini teslim etme gibi amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdüren DAÜ-KAM Görsel Sanatlar Arşiv Projesi ürünü olarak kitap çalışmasının da amacına ulaştığını ifade etti.

Şonya, ayrıca kitapla ilgili DAÜ-KAM arşivinde çok sayıda orijinal belge ve doküman da sergiye dahil edildiğini belirtti.

1933’de Yiğitler (Arçoz) köyünde doğan Şinasi Tekman, toplumda eğitimci ve yönetici olarak yer etmiş, buna rağmen, çok yönlü kişiliği ve uğraşları ile (koleksiyonculuk, şarapçılık, arıcılık vb.) sanatın bir çok alanında (şiir, fıkra, öykü, tiyatro, fotoğraf ) eserler vermiş ve özellikle hayatının sonuna kadar devam eden heykel alanındaki çalışmaları ile bilinmişti.

(tak)

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur