1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Seyircilerden tam not aldı
Seyircilerden tam not aldı

Seyircilerden tam not aldı

Salamis Antik Tiyatro’da sahneye çıkan Burhan Öçal ve Oriental Ensemble sürekli yenilenen dünya müziklerini festival seyircisi için söyledi.

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali kapsamında önceki akşam Salamis Antik Tiyatro’da sahneye çıkan Burhan Öçal ve Oriental Ensemble sürekli yenilenen dünya müziklerini festival seyircisi için söyledi. Darbuka ustası Burhan Öçal vurmalı çalgılardaki becerisini darbukayı adeta konuşturarak gösterirken, seslendirdiği şarkılarla sesiyle de izleyenlerden tam not aldı. İki perküsyon ile beraber klarnet, kanun, ud ve kemanı büyük bir ustalıkla kullanan grup, ödüllü şarkılarıyla festival seyircisine coşkulu saatler geçirdi.

Ana sponsorlar Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim ile diğer sponsorlar  Şevketoğlu Domestik LTD, Arkın Palm Beach Hotel,  Kıbrıs Türk Petrolleri ve Limasol Sigorta’nın katkılarıyla gerçekleşen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali’nde, 5 Temmuz’da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz’da Lara Fabian etkinlikleri yapılacak.
Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan, Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden ve etkinlik girişlerinden alınabilir. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin630 0 500 numaralı telefonu vehttp://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur