1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sevim Erdal heykel sergisi devam ediyor
Sevim Erdal heykel sergisi devam ediyor

Sevim Erdal heykel sergisi devam ediyor

Ressam Sevim Erdal, Resim ve Heykel sanatına ilk olarak nasıl başladığını ve MonArt Akademinin kuruluşu hakkında bilgiler verdi

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Memduh Erdal’ın eşi Ressam Sevim Erdal, Resim ve Heykel sanatına ilk olarak nasıl başladığını ve MonArt Akademinin kuruluşu hakkında bilgiler verdi.Yıllardır gerçikleştirdiği resim sergilerine ek olarak bu yıl 2015-2016 akademik yılındaki Resim Kursu Sertifikası almaya hak kazanaların yanında , kendisi dört yıldır uğraş verdiği heykel sergisini Kıbrıs halkı ile buluşturdu.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği Resim ve Heykel Sergisi meraklıları için Elysium Court’ta 14:00-18:00 arasında sanat severleri bekliyor.

Erdal yapmış olduğu açıklamada, heykel yapmaya ilk olarak 4 yıl önce başladığını ve ilk etapta kendi kendisine çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Erdal açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“ Uzun senelerdir resim üzerine çalışmlarımı devam ettirmekteyim ve resimden sonra heykel merakım daha da depreşti. İlk olarak büstler yapmaya başladım, daha çok kadın figürleri üzerine çalışmalar yaptım. Bu sene heykel üzerine 4. senem. Şuanda çok güzel bir atölyemiz var ve çok güzel bir atmosferde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok verimli çalışmalarımız oluyor. Epey yoruldum aslında ama beni tatmin edecek eserler çıkardığıma da inanıyorum. Atölyede ağırlıklı olarak daha çok resim bölümünün öğrencileri var. Onlarla 14 senedir beraber çalışıyoruz. Onlar resim yaparken ben heykel çalıştım. Heykel yapmak için, daha büyük alanlara ihtiyaç vardır. Bende şuanda sahip olduğumuz atöyede bu imkanı yakaladım ve aletlerim herşeyim burada olduğu için burada daha rahat çalışma fırsatım oldu.”

Erdal, heykel kursuna olan ilgi ve katılımın nasıl olduğu sorusuna verdiği cevapta ise, bu yıl tanıtım yapmadıklarını ve bundan dolayı çok fazla katılımının olmadığını belirtti.

 

Bu haber toplam 2349 defa okunmuştur