1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sanatçılar “barış” temalı heykeller yapıyor
Sanatçılar “barış” temalı heykeller yapıyor

Sanatçılar “barış” temalı heykeller yapıyor

1’inci Uluslararası Girne Heykel Sempozyumu tanıtıldı

A+A-

Girne Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Girne Heykel Sempozyumu’na katılan heykeltıraşlar, “barış” temalı heykeller üretiyor.

Girne Belediyesi’nin düzenlediği ve 10 Ekim’de başlayan Uluslararası Girne Heykel Sempozyumu’nun tanıtımı dün yapıldı.
“Barış” temasıyla gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye, İtalya, İspanya, Gürcistan ve Fransa’dan usta heykeltıraşlar katılıyor.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, sempozyumun tanıtım toplantısına Girne Belediye Başkanı Güngördü, belediye meclis üyeleri, sanatçılar; Türkiye’den Berika İpekbayrak, İspanya’dan Miguel Isla, İtalya’dan Antonella Tiozzo ve Adriano Ciarla, Fransa’dan Nicolae Fleissig ve Gürcistan’dan Ivane Tsiskadze yanında, bölge okullarından öğrenciler de katıldı.

Toplantıda konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, beledi hizmetler yanında kültür sanat etkinliklerine de büyük önem verdiklerini vurgulayarak, kültür sanatın Girne ve ülke tanıtımında büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bir turizm ve üniversite kenti olan Girne’nin tanıtımında ilgili bakanlıklar kadar belediyeye de görev düştüğünü vurgulayan Güngördü, bu amaçla kültür sanat etkinlikleri düzenlemeye çalıştıklarını belirtti.

“Girne, 6 adet barış temalı heykel kazanacak”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 15’inci Zeytin Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışmasına bu yıl, 71 ülkeden 900’e yakın eserin katıldığını anımsatan Güngördü, bunun ülkenin tanıtımı açısından büyük bir değeri olduğunu ifade etti. Belediye olarak, 1. Uluslararası Girne Heykel Sempozyumu’nu düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Güngördü, Türkiye, İspanya, İtalya, Fransa ve Gürcistan’dan önemli heykeltıraşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikten, Girne kentinin 6 adet barış temalı heykel kazanacağını ifade etti.
Heykellerin, kentin çeşitli yerlerinde meydan ve parklara yerleştirileceğini belirten Güngördü, sempozyumu her geçen yıl daha geniş katılımla gerçekleştirerek, gelenekselleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kentte düzenlenecek kültür sanat etkinliklerinin, yeni nesillerin sanata yönelmesine de katkı sağlayacağına inancını belirten Güngördü, sempozyumun gerçekleşmesine kaktı sağlayan sanat yönetmeni Yücel Canyaran ve katılımcı heykeltıraşlara teşekkür etti.

Sanatçılar heykellerini tanıttı
Konuşmanın ardından, Girne bölge okullarından tanıtım etkinliğine katılan öğrenciler, heykel çalışmalarının yer aldığı alanı gezdiler.

Sempozyuma katılan heykeltıraşlar, öğrencilere heykel çalışmaları hakkında bildi verdi.
Girne Amfi Tiyatro önünde tonlarca ağırlıktaki “Limestone ve Muğla blok mermerleri” yontarak çalışma yapan heykeltıraşların atölye çalışmaları, ekim ayı sonuna kadar hafta arası 09.00-12:00 saatleri arasında izlenebilecek. Sempozyum sonunda ortaya çıkacak heykeller, Girne’nin çeşitli yerlerine yerleştirilecek.

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur