1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Sanat Engel Tanımaz' Ercan’a taşınıyor
Sanat Engel Tanımaz Ercan’a taşınıyor

'Sanat Engel Tanımaz' Ercan’a taşınıyor

Ülkeye gelen tüm turist, iş insanı ve öğrencilere engelli bilincini yaymayı hedefleyen “Engelsiz Yürekler Dünya Yolcusu” sergisi, 27 Ocak-07 Şubat tarihleri arasında Ercan Havaalanı’nda açık kalacak.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Turkcell, “Sanat Engel Tanımaz” fotoğraf  sergisini Ercan Havaalanı’na taşıyor.
Geçtiğimiz Kasım ayında 2’incisi düzenlenen ve gala gecesiyle büyük beğeni toplayan Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın 30’a aşkın eseri Ercan Havaalanı’nda sergilenecek.
Etkinliği uluslararası bir boyuta taşımak amacıyla açılacak olan “Engelsiz Yürekler Dünya Yolcusu” sergisi,  27 Ocak-07 Şubat tarihleri arasında açık kalacak.
Ülkeye gelen tüm turist, iş insanı ve öğrencilere engelli bilincini yaymayı hedefleyen sergi, engellilerin başarılarını sanatla anlatacak.

‘En prestijli mekânlarda olacak’

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek, ayrıca engellilere yönelik empatiyi artırmak amacıyla serginin ülkenin en prestijli mekanlarından biri olan Ercan Havalimanı’na taşınacağı belirtildi.
‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraflarının, tüm büyük şehirlerde, yurt dışında ve çeşitli sanat etkinliklerinde sergileneceği belirtilen açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, sosyal sorumluluk projelerinin odağına aldığı engelli başlığındaki projelerini yoğunlaştırarak devam ettirecektir” dendi.

Anlamlı işbirliği

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca sürdürülebilir projelere imza atmanın mutluluğunu dile getirirken  “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmamız, yurt dışından aldığı başvuruları, gala gecesinde dünyaca ünlü dansçı Dergin Tokmak’ın hafızalara yer eden sahne performansı ile uluslararası bir mecraya taşınmıştı. Şu anda da sergimizin ikinci bacağını T&T Airport ev sahipliğinde “Engelsiz Yürekler Dünya Yolcusu” konsepti ile yine uluslararası boyuta taşımak gurur verici. İki firmanın sosyal sorumluluk alanındaki işbirliği toplumumuza ve ülkemiz ziyaretçilerine anlamlı mesajlar verecek” dedi.

Ercan Havaalanı T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik de yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turkcell’le yaptıkları işbirliğinin çok anlamlı olduğunu belirterek,  sosyal sorumluluk anlamında Sanat Engel Tanımaz projesine destek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Serhat Özçelik duygularını şöyle ifade etti: “Havalimanları fonksiyonları gereği toplumun her kesimine hitap etmektedirler. ‘Sanat Engel Tanımaz’ projesi; toplumun değerli engelli üyelerinin başarılarını, çabalarını ve emeklerini en güzel şekilde yansıtmakta olup, tüm bireylerin ders alacağı bir projedir. Bu çerçevede, başta projenin sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell olmak üzere projeye katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Engelsiz bir yaşam dileğimle.”

Bu haber toplam 1423 defa okunmuştur