1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Rüya Reşat eserleri ile anılacak
Rüya Reşat eserleri ile anılacak

Rüya Reşat eserleri ile anılacak

Merhum Sanatçı Rüya Reşat anısına Pazartesi akşamı Saçaklı Ev'de sergi açılıyor.

A+A-

 

Merhum Sanatçı Rüya Reşat anısına gerçekleştirilecek olan  sergi  Pazartesi akşamı Saçaklı Ev’de açılıyor. Rüya Reşat ve sanatçı arkadaşı Anna Kakoulli’nin geç dönem eserlerinin yer alacağı sergi, saat 19.30’da Saçaklı Ev’de gerçekleştirilecek kokteylin ardından sanat severlerin ziyaretine açılacak.

UNFICYP, Sayın Mehmet Harmancı ve Sayın Konstantinos Yorkadjis’in himayelerinde gerçekleştirilecek olan sergi 27 Haziran 2 Temmuz tarihleri arasında, Salı-Cuma 08:00-18:30 Cumartesi 10:00-13:00 saatleri arasında Saçaklı Ev’de ziyaret edilebilecek.

Rüya Reşat Kimdir?
Kıbrıslı Türk grafik tasarımcısı ve ressam olan Rüya Reşat yaşamını Paris’te ve Lefkoşa’da sürdürdü. Paris’te bulunan Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs okulundan 1993 yılında mezun oldu.  Son kişisel sergisini Mayıs 2004 yılında Cité Intérnationale des Arts, Paris’te açmıştır. ‘Reminiscences - Anımsamalar ’ Kıbrıs’ta açtığı ilk kişisel sergisinin adıydı, bu sergi daha sonra iki toplumlu bir proje haline gelerek, Kıbrıs’ı ve Avrupa’yı dolaştı. Bir sonraki sergisi 2006 yılında Paris’te Mona Lisa Galeri’sinde gerçekleşti.  Kıbrıs’a döndükten sonra, Lefkoşa’da ki eski aile evini restore edip, burayı güncel sanat galerisine dönüştürüp çalışmalarına burada devam etti. Rüya, dijital imgeleri kendi yorumlamaları ile Kıbrıs sanatına kazandıran bir öncü olmuştur. Fransa’da öğrendiği ve geliştirdiği tekniklerle çok sevdiği Kıbrıs’a 2005 yılında temelli olarak dönmüştür.  2005 ve 2010 yılları arasında Lefkoşa, Paris, Brüksel, Lüksemburg, Atina ve İstanbul’da sergilere katılmıştır. 23 Haziran 2011 yılında Paris’te Hospital Pitié Salpetriere’de yaşama veda etti. Ailesi, Rüya’nın çalışmalarını paylaşmak ve anısını yaşatmak adına stüdyosunu ziyaretçilere açık tutmaktadır. 

Anna Kakoulli Kimdir?
Kıbrıs’ın Lefkoşa şehrinde doğmuş olan Anna Kakoulli, 1983- 1990 yılları arasında Surikov’da  Moskova Devlet Akademik Sanat Enstitüsü’nde eğitim gördü. Resim ve Anıtsal Resim Alanında Yüksek Lisans derecesiyle mezun oldu. Kıbrıs’ta, yaklaşık olarak sekiz  sergi gerçekleştirirken, Atina’da iki, Finlandiya ve New York’ta da sergiler gerçekleştirmiştir. Kıbrıslı Türk
Ressam Rüya Reşat ile de Lefkoşa, Limasol ve Brüksel olmak üzere üç ayrı yerde sergi gerçekleştiren Kakoulli, Fransa, Kıbrıs ve Yunanistan’da grup keşif gezilerinde yer almıştır.
Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde, ressamlığının yanında kendisini yazarlığa da adayan, Kakoulli’nin hikayeleri birçok yerde yayımlandı. Anna Kakoulli’nin ilk romanı olan Parallel Lives (Paralel Hayatlar) 2015 yılında yayımladı.

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur