1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Renkler ve kültürler Romanya’da buluştu
  Renkler ve kültürler Romanya’da buluştu

Renkler ve kültürler Romanya’da buluştu

İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu festivale katıldı

A+A-

İskeleli dansçılar, 10 - 16 Ağustos tarihleri arasında Romanya’nın Lugoj Şehrinde düzenlenen dünyanın ve CIOFF’un en önemli festivallerinden olan 13. Lugojana

Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katıldı. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri festivalde ilgiyle izlendi.

Festivale Romanya’dan 10 ekibin  yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Slovakya, Makedonya, Sırbistan, Macaristan ve Polonya  ekipleri katıldı. Festivali izleyen Uluslararası Folklor Organizasyonları Birliği (CIOFF) Başkanı, ayrıca CIOFF Romanya Başkanı Martin Barbu, İskele ekibini takdir etti, gelecek yıl için çeşitli festivallere de davette bulundu.

Kıbrıs Türk Halk Dansları’nın başarı ile tanıtıldığını ve bu başarıların bir rastlantı olmadığını belirten topluluk yönetmeni Özlem Kadirağa,  “Bu başarımız disiplinli ve özverili çalışmanın bir ürünüdür. Dünyanın ve CIOFF’un en önemli festivalleri arasında gösterilen bu festivale katılmaktan son derece mutluluk duyduk” dedi.

Yönetmen Özlem Kadirağa Romanya’daki  festival için maddi ve manevi yardımlarından dolayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederken; “KKTC bayrağını  dünyanın önemli ülkelerinden Romanya’da dalglandırmanın kendileri için  gurur verici olduğunu” da sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur