1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Padişah-ı Hal-i Osman oyunu sahnelendi
 Padişah-ı Hal-i Osman oyunu sahnelendi

Padişah-ı Hal-i Osman oyunu sahnelendi

“İletişim için Tiyatro Gecesi”nde, Padişah-ı Hal-i Osman oyunu sahnelendi

A+A-

 

“Anlamak ve Anlatmak için İletişim, İletişim için Tiyatro” sloganıyla; tiyatronun anlamak için de anlatmak için de iyi bir iletişim aracı olduğunu aktarmayı amaçlayan geceye Çatalköy Belediye Tiyatrosu,  Padişah-ı Hal-i Osman adlı absürd komedi oyunuyla katıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü  Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç, geceyi 'İletişim' kavramının hayatımızdaki önemini vurgulamak için düzenlediklerini, iletişim aracı olarak da tiyatronun kullanıldığını söyledi.

Çok sayıda izleyicinin yer aldığı gecede, oyunu izleyenler arasında Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulisioğlu da vardı.

Üstün Dökmen tarafından kaleme alınan, Derman Atik tarafından uyarlanıp yönetilen oyunda, geçmişin gelecekle buluşmasına seyirci olundu. Hem geçmişe hem de günümüze ironik absürd eleştiriler getiren oyun izleyicileri kahkahaya boğdu. Dansları, kostümleri ve ağdalı konuşmaları ile izleyicileri büyüleyen Padişah-ı Hali Osman, izleyicilerine eleştirel bir yaklaşımla farklı bakış açıları da sundu. YD

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur