1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ortak fotoğraf sergisi yapılacak
 Ortak fotoğraf sergisi yapılacak

Ortak fotoğraf sergisi yapılacak

Kuzey ve Güney Lefkoşa Belediyeleri ortak çalışmalarına devam ediyor…

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile Lefkoşa Rum Belediyesi ekipleri 18 Aralık Çarşamba günü Lefkoşa İmar Planı(NMP) çalışmalarını değerlendirmek ve planlanan ortak projelerle ilgili atılacak adımları konuşmak üzere ara bölgedeki Birleşmiş Milletler Sivil İşler Ofisi’nde biraraya geldi.

Son bir yıldır iki belediye arasındaki yakınlaşma sonucunda artan NMP görüşmelerindeki tartışılan projeleri değerlendirmek için ara bölgede toplanan ekipler ayrıca kapalı olan Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’na da bir çalışma gezisi düzenledi.

Eski Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nda yapılabilecek projeler araştırıldı
LTB Asbaşkanı Akın Aktunç ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkan Yardımcısı Eleni Loukaidou’nun başkanlık ettiği toplantıya her iki belediyeden NMP’den teknik ekipler de katıldı. BM Sivil İşler Sorumlusu Faylene Woolley’in de katıldığı toplantıda eski Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nda yapılabilecek projelerin araştırılması amacıyla iki belediyenin teknik ekipleri havaalanında inceleme yaptı.
Toplantıda ayrıca Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayacak ve iki belediyenin çalışanlarının katılacağı ortak fotoğraf sergisi organizasyonu da iki belediyeden ilgili personellerin katılımıyla konuşuldu.

Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur