1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos, anıldı
Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos, anıldı

Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos, anıldı

CTP İskele ve AKEL Larnaka örgütlerinin ortak düzenlediği ‘Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’u anma etkinliği Gazimağusa’da gerçekleşti.

A+A-

CTP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, çok sayıda partili ve sempatizanın katıldığı Mağusa Kültür Merkezi’nde yer alan etkinlikte, şiirler okundu, şarkılar söylendi, konuşmalar yapıldı.

Açılış konuşmalarını CTP İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim ile AKEL Larnaka İlçe Sekreteri Hristalla Andoniyu’nun gerçekleştirdiği gecede, İstanbul’da yaşanan terör eylemleri kınandı, Türkiye’ye sabır dilendi, acıların ortak olduğu vurgulandı.

Mülazim: “Barış, ezilen halkların tek çıkış yoludur”
CTP İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim yaptığı konuşmada, İstanbul’da yaşanan acı olayda yaşamını yitirenler için duydukları derin üzüntüyü belirterek, her zamankinden çok halkların kardeşliği ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’un yaşam mücadelelerinin de bu yönde olduğunu ifade eden Mülazim, şunları söyledi: “Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’u anarken, şiirleri ile verdikleri mücadele yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Hapse atıldılar, vatanlarından sürgün edildiler, baskı ve zulüm yaşadılar. Ama asla teslim olmadılar. Ne yazmaktan, ne okumaktan, ne de mücadeleden vazgeçtiler. Halkların kardeşliğinin önemini, barışın ezilen halkların tek çıkış yolu olduğunu şiirleri, şarkıları ve türkülere dönüşen eserleriyle bütün dünyaya haykırdılar, halen daha da haykırmaya devam ediyorlar. Bu iki büyük usta şiirlerini, şarkılarını insanları, ülkeleri bölmek için değil, birleştirmek için yazıp, söylediler. Bu akşamki etkinliğimize özverili çalışmaları ile katkı koyan şair, müzisyen ve sanatçılarımıza ayrıca etkinliğimize izleyici olarak katılan tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza teşekkürü borç bilirim.”

Andoniyu :“Tek yol Kıbrıs’ta çözüm”
AKEL Larnaka İle Sekreteri Hristalla Andoniyu da konuşmasında, Trodos’ta yaşanan yangın felaketine değinerek, Kıbrıslı Türklerin gösterdiği ilgi ve dayanışmanın, gelecekte yolun Kıbrıs’ta çözüm olduğunu vurguladı.
Andoniyu, “Ülkemizin ve halkımızın yeniden birleşmesi isteğimiz, bütün evlatlarını kucaklayan bir ana gibi özgür bir Kıbrıs’ta ortak geleceğimiz için umudumuz hepimizin yaşamını belirleyen yaşam hedefidir” dedi.

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur