1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Nafia Akdeniz'in "Yok" şiir kitabının 2. baskısı çıktı
Nafia Akdenizin Yok şiir kitabının 2. baskısı çıktı

Nafia Akdeniz'in "Yok" şiir kitabının 2. baskısı çıktı

Khora Yayınları tarafından 2013 yılında birinci baskısı yapılan ve şiir severlerin yoğun ilgisi üzerine tükenen "Yok" şiir kitabının ikinci baskısı çıktı.

A+A-

 

Khora Yayınları tarafından 2013 yılında birinci baskısı yapılan ve şiir severlerin yoğun ilgisi üzerine tükenen "Yok" şiir kitabının ikinci baskısı çıktı. Kitap, Lefkoşa Ledra Palace ışıkları karşısındaki Khora Kitap Cafe'den, Mağusa Bandabuliya karşısındaki Khora Kitap Evi'nden, Akdoğan köy meydanındaki AFSA lokalinden ve diğer kitap evlerinden temin edilebilir.

Nafia Akdeniz'in ilk kitabı olan "Yok", şairin bu güne kadar yaşamakla hissetmek zorunda olduğu yoksunluklarından beslenmekte. Ancak Akdeniz, maruz kalınan yoksunlukları, engel oluşturmanın aksine, tetikleyici, motive edici etkenler olarak değerlendiriyor. Kitapta, aşktan politik temalara, mitolojik öykülerden adalı olma duygusuna çeşitli konularda şiirler yer alıyor.

Ayrıca, sözle görselliğin bütünleştiği şiirler de dikkat çekiyor.

Şair Gürgenç Korkmazel, Nafia Akdeniz’in şiir kitabı hakkında şunları yazmıştı:
'Yok', demiş Nafia Akdeniz, ilk şiir kitabının adına. Yok’lukla hesaplaşmış. Yok diyerek, tasavvufi bir boşluk veya nihilist bir hiçlik değil ifade etmek istediği. Politik veya felsefik de değil, daha çok gündelik yok’luklarla cebelleşmiş. Ve bunu yaparken açık olmaktan korkmamış. Risk almış ve meydan okumuş. Sonuçta Yok’un içini keskin kenarlı imgelerle, oyunlar ve duygularla doldurmuş.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur