1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mağusa Çocuk Festivali başladı
Mağusa Çocuk Festivali başladı

Mağusa Çocuk Festivali başladı

Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği (MKD) işbirliğinde düzenlenen 23. Gazimağusa Çocuk Festivali başladı.

A+A-

 

 

Mağusa Kültür Derneği Gençlik Kulübü’nün bugün Kumyalı’da sahneye koyduğu çocuk tiyatrosuyla başlayan Festival, 2 Haziran’da 15. Dans Buluşması’yla sona erecek.

Festivalin başlaması nedeniyle Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü basın toplantısı düzenledi.

ARTER

Gazimağusa Belediyesi’nde yer alan basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı İsmail Arter, Mağusa Çocuk Festivali’nin ülkenin en büyük çocuk festivallerinden biri olduğunu belirterek, Festivalin Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği’nin yoğun çalışması sonucunda hazırlandığını ifade etti.

Arter, etkinliklerin çocukların geleceğe dönük yeteneklerini açığa çıkarmaları ve ufuklarını açmaları doğrultusunda düzenlendiğini kaydetti.

Zengin içeriğe sahip Festival için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da destek alındığını anlatan Arter, Festivalin muhteşem geçeceğine inandığını kaydetti.

BEYKÖYLÜ

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü de, Festivale bu yıl da yoğun bir ilgi olduğunu kaydederek, Festivalin her yıl daha da güçlendiğini vurguladı.

Beyköylü, velilere çocuklarını Festivale katılmaları konusunda teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

Beyköylü, Festival programı hakkında da bilgi verdi.

(tak)

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur