1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Luricina’da ‘Evvel Zaman’ …
Luricina’da ‘Evvel Zaman’ …

Luricina’da ‘Evvel Zaman’ …

Luricina (Akıncılar) köyünde yine ‘Evvel Zaman’a dönüldü, renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Luricina (Akıncılar) köyünde yine ‘Evvel Zaman’a dönüldü, renkli görüntülere sahne oldu.
Luricina Yaşıyor Derneği tarafından yürütülen “Luricina’da Sosyo-Kültürel Hayatın Canlandırılması” projesi kapsamında ‘Akıncılar i Evvel Zaman İçinde Etkinliği’nin beşincisi dün yapıldı.
Askeri barikatlardan kimlik kartı gösterilerek ulaşılan köydeki etkinlik, köye meydanında, sıcak havada gerçekleşti.
Gün boyunca devam eden festivalde, halk dansları ekibi, dans gösterileri, konserler ve çeşitli etkinlikler yer aldı. Festivalde ayrıca, fırınlar yandı, kebaplar pişti, farklı damak tatlarından kitaba, macundan portakal suyuna, el işlerinden ev yapımı ürünlere kadar kurulan stantlarda satışlar yapıldı.
Ülke insanın akın ettiği festivale, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı.


Vatandaşlar ne dedi?  Vatandaşlar ne dedi?

Orhun Şah:
“Pastelli, incir biddası, sucuk, zivaniya yaparız. Ben normalde evde satış yaparım. Sadece köyün etkinliği olduğu zaman stant açarım. Festival 5 yıldır yapılır ve her yıl ilginin arttığını görüyoruz. Luricina Festivali kırsal kesim olduğu için insanlar daha çok merak ediyor ve geliyorlar. Luricina’nın biraz daha farklı konumda olduğu için insanlar gelmeyi tercih ediyorlar.

Resmiye Kaplan:
“Dergi sayfalarından birçok maket yapıyorum. Aynalar, gazetelik, kolye gibi şeyler yapıyorum. Farklı şeylerle uğraşmayı seviyorum.  Tüm günümü alsa da bunlarla uğraşmayı seviyorum. Festivalde de ilgi göreceğini düşünüyorum ama pek alıcısı olmayacğı düşüncesindeyim. Geri dönüşüm kaynaklı olduğu için özellikle çevrecilerin ilgi göstereceğini düşünüyorum. Halkın festivale olan ilgisinin arttığını düşünüyorum”

Hatice Ercan:
“Takı ve aksesuar üzerine satış yapıyorum. Yaklaşık 2 yıldır festivallere katılıyorum. İnsanların ilgisinden oldukça memnunum. Geçen yılda katılım fazlaydı bu yılda fazla olduğunu görüyorum”

Bakiye Bahçecioğlu:
“Etkinliğimiz güzel geçiyor. Büyükkonuk Eko Günü olmasına rağmen festivallerin hiçbirinin ilgisiz kalacağını düşünmüyorum. Geçen yıl da bu festivale katıldım ve ilginin çok fazla olduğunu gördüm, bu yılda aynı ilgi sürüyor. Hellim böreği, bulgur köftesi, çitlembik, peksemet, pilavuna, kabak böreği gibi Kıbrıs’a öz yiyecekler sunuyoruz.  Satışlarımız da çok güzel, memnunuz”

İlkay Gümüşhan:
“Ben Gümüşhan Macunlarının sahibiyim. Biz üçüncü kez bu festivale katılıyoruz. İlgiden oldukça memnunuz. Bizim macunları herkes bilir diye insanlar tarafından tercih ediliyor. İlgiden de memnunuz. Akşama doğru festivalin daha da kalabalık olacağını düşünüyorum”

Hülya Gürdür:
“Doğal sabun yapıyoruz. Özünde zeytinyağı var. eskiden nenelerimiz ve dedelerimizin yaptığı zeytinyağından sabunlar üretiyoruz. Kıbrıs macunları da yapıyoruz. Annem Ayperi Gürdür’ün Büüykhan’da dükkanı var ve hepsini kendisi yapıyor. Festivale olan ilgiden çok memnunuz. Kalabalık akşama doğru daha da artacak gibi görünüyor”

Bu haber toplam 3556 defa okunmuştur