1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Lefkoşa Sanat Tiyatrosu’ndan “Tiyatrolar Günü” mesajı
Lefkoşa Sanat Tiyatrosu’ndan “Tiyatrolar Günü” mesajı

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu’ndan “Tiyatrolar Günü” mesajı

“Dünya Tiyatro Günü bir kutlamadan çok bir direnişe dönüşmek zorundadır”

A+A-

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, “Sanatçıların sorunları dillendirdiği için tutuklandığı, kendi yaratıcılıklarını egemen güçlerin çıkarları doğrultusunda kullanılması yönünde zorlandığı, her oyunun sistemin yaşamasına hizmet ettiği bir çağda, Dünya Tiyatro Günü bir kutlamadan çok bir direnişe dönüşmek zorundadır. Çünkü tiyatro sadece bir gösteri sanatı değil, aynı zamanda birbirimizi anlamamızı sağlayacak eşsiz bir yoldur” dedi.

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımlanan mesajda “tiyatronun; seçimlerin, zamların, gaspların, getir götürlerin, göç yasalarının ve haksız yer edinmelerin ışığında, insana gösterilmek istenmeyen gerçeklere farklı bir bakış baktırmayı hedeflemesi gerektiği” kaydedildi.

Tiyatronun bağımsız, kuşatmasız ve zincirsiz, özgür olması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sadece sorunu görmek değil, aynı zamanda soruna alternatif üretmek de olmalıdır tiyatro... Sanatçıyım safsatalarına yer bırakmadan, elitist sorumsuzluğa izin vermeden, toplumdan kopmadan, tam da toplumun içinde olmalıdır! Çünkü sanatçı olmak, toplumun üst tabakalarına yarar sağlamak ve “sanattan herkes anlamaz” nidalarıyla böbürlenmek değil tam aksine toplumun genel problemlerine ışık tutmak, çıkış yolu göstermek olmalıdır. Kusura bakmayınız efendiler, abiler, ablalar! Bugün sizin gününüz değil! Bugün, toplumsal özgürlük ve bağımsızlık mücadelemizin günüdür! Günümüz kutlu olsun!”

(tak)

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur