1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kuzey Kıbrıs’ta Basın Özgürlüğü” Güzelyurt’ta tartışıldı
“Kuzey Kıbrıs’ta Basın Özgürlüğü” Güzelyurt’ta tartışıldı

“Kuzey Kıbrıs’ta Basın Özgürlüğü” Güzelyurt’ta tartışıldı

“Kuzey Kıbrıs’ta Basın Özgürlüğü” Güzelyurt’taki tanıtımı ve imza etkinliği dün akşam gerçekleşti

A+A-

Gazeteci-Yazar Burhan Eraslan’ın, Işık Kitabevi Yayınları arasında yayımlanan  “Kuzey Kıbrıs’ta Basın Özgürlüğü” başlıklı kitabının Güzelyurt’taki tanıtımı ve imza etkinliği dün akşam  CTP Güzelyurt İlçe binasında gerçekleştirildi. Kitabın tanıtım ve imza etkinliği nedeniyle Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde gerçekleşen buluşmada, “Basın Özgürlüğünde Solun Rolü” gündeme taşındı ve tartışıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen kitap tanıtım ve imza etkinliği, CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali’nin toplantıyı açış konuşması ile başladı. Ardından “Kuzey Kıbrıs’ta Basın Özgürlüğü” başlıklı kitabın yazarı Burhan Eraslan, kitabın yayın sürecine ve kitabın içeriğine ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Eraslan, sunumu sırasında Kuzey Kıbrıs’taki basın özgürlüğünün durumuna ilişkin saptamalarını ve gerçekleşen saptamalar ışığında görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Eraslan’ın gerçekleştirdiği sunumun ardından ise kitabın içeriği ile “Basın Özgürlüğünde Solun Rolü” tartışmaya açıldı. Katılımcıların konuşmacıya sorular yönelttikleri ve görüş ve düşüncelerini aktardıkları tartışma, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Tartışmaların ardından Burhan Eraslan, etkinlikte hazır bulunan katılımcı okurlar için kitabını imzaladı.

CTP Güzelyurt İlçesinde gerçekleşen kitap tanıtımı ve imza etkinliğinde, CTP Güzelyurt milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Çağlar, Dr. Hüseyin Erçal ve Armağan Candan’ın yanı sıra eski Meclis Başkanı Dr. Fatma Ekenoğlu, eski Bakan avukat Özkan Murat, eski milletvekilleri Mehmet Civa ile Vasfi Candan ve eski Lefke Belediye Başkanı avukat Vehit Nekipzade de hazır bulundular.

Bu haber toplam 2243 defa okunmuştur