1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Kurtalan Ekspres’konseri de var
 ‘Kurtalan Ekspres’konseri de var

‘Kurtalan Ekspres’konseri de var

7.Mormenekşe Enginar Festivali 8 Mayıs’ta

A+A-


Sevgi YALMAN

Mormenekşe Enginar Festivali 8-9-10 Mayıs tarihinde yapılıyor.Bu yıl 7.si gerçekleşecek Enginar Festivalinde,enginar yemekleri yarışması,el işi yarışması,dans ve müzik gösterileri ile ‘Kurtalan Ekspres’ konseri yer alacak.

Festival Komitesi üyeleri, dün sponsorlardan biri olan Salamis Bay Otel’de gerçekleşen basın toplantısında yapılacak etkinlikleri duyurdu. Mormenekşe Enginar Festivali Komitesi adına konuşan Erşen Ummanel, amaçlarının özelde Mormenekşe köyü ve enginarı genelde de ülkenin tanıtımını yapmak olduğunu söyledi. Ummanel, Festivalin ana ve büyük sponsorunun bulunmadığını, kurdukları komite ile 3 aydır gece gündüz çalışarak bir yandan mali kaynak bulmaya çalışırken diğer yandan da etkinlikleri oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Akıncı açacak

8 Mayıs Cuma günü saat 18.30 da, Sinerji Market önünden başlayıp Festival alanında son bulacak kortej yürüyüşünün ardından, açılış, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapılacak. İlk günün etkinlikleri arasında Nazime Balses’in ‘Gave Faslı’ isimli sergisi ve halk dansları gösterileri var.
9 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00 de Do-Re-Mİ Müzik Okulunun gösterisinin ardından 19.30 daEnginar Yemekleri Yarışması ve El işi yarışması yer alacak. Mor-Der tarafından hazırlanan ‘Kıbrıs Gecesi’ ile devam edecek etkinlikler ödül töreni ile sona erecek.
Festivalin son günü olan 10 Mayıs Pazar günü ise Tavla Turnuvası, Modern Dans Gösterisi yer alacak. Saat 21.00 de ise Barış Manço ve Cem Karaca’nın da solistliğini yaptığı ‘Kurtalan Ekspres’ müzik grubunun konseri ile festival sona erecek.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur