1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Küçük Aslan' geri geldi
Küçük Aslan geri geldi

'Küçük Aslan' geri geldi

Meğer kayıp değilmiş…

A+A-

Kayıp olduğu sanılan ancak  yıllarca Eski Eserler ve Müzeler Dairesi deposunda bulunan Mağusa'daki "Küçük Aslan" heykeli en sonunda restore edilerek ait  olduğu  yerine tekrar kavuştu.

Mağusa'nın “Küçük Aslanı” olarak bilinen ve surlardan kente girişi sağlayan  Deniz Kapısı yanında yıllarca duran ancak  uzun süredir kayıp olduğu sanıldığı için yerinde olmayan  "Küçük Aslan" heykeli dün itibarı ile tekrar Mağusa Deniz Kapısı önüne yerleştirildi.

Kayıp olduğu sanılan ancak  yıllarca Eski Eserler ve Müzeler Dairesi deposunda bulunan "Küçük Aslan" heykeli en sonunda sağlamlaştırılması yapılarak ait  olduğu  yerine tekrar kavuştu.

Küçük Aslan'ın yerleştirilmesi esnasında orada bulunan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu yaptığı kısa açıklamada Küçük Aslan'ın yerine tekrar yerleştirilmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğu söyledi.  Çolakoğlu, Deniz Kapısı'nın da yerine konulup, Othello Kalesi'nin restorasyonunun  bitmesine yakın bir zaman kala Deniz Kapısı'nın da restorasyonun yapılması durumunda komplike bir şekilde    ülke turizmine hizmet etmeye hazır olacağını dile getirdi. (mha)

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur