1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kısa film yarışmasına anlamlı destek
Kısa film yarışmasına anlamlı destek

Kısa film yarışmasına anlamlı destek

Çevreyi Anlatan Kısa Film Yarışması’na Limasol Sosyal Sorumluluk paydaşlığı

A+A-

 

Yeşil Barış Hareketi (YBH)’nin çevre sorunlarına dikkat çekerken çözümlerini düşündürmeyi de amaçlayan “ 1. Kısa Film Yarışması”na Limasol Sosyal Sorumluluk kurumundan (LSS) anlamlı bir destek geldi.
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın yan kuruluşu LSS  ulusal ve küresel bazda çevre duyarlılığına dikkat çekecek kısa metrajlı filmleri belirlemeyi amaçlayan yarışmaya paydaş oldu. Paydaşlık için işbirliği protokolü imzalandı. İki kurumun işbirliğini öngören protokolü Limasol Türk Kooperatif Bankası Kültür Salonunda düzenlenen etkinlikle Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ve Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir imzaladılar. Yarışma jurisinde yer alan Türk ve dünya sinemasının önemli yönetmenlerinden Derviş Zaim ve LTKB Genel Müdürü İlkin Yoğurtcuoğlu tanıklığında gerçekleştirilen etkinlik sonrasında LSS danışmanı İpek Halim davetlilere kurumun kuruluş amaçlarını içeren kısa bir sunum yaptı. Sunum sonrası davetliler birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
Etkinlik sırasında konuşan LTKB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler böylesi anlamlı bir projeye paydaş olmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, çevre adına bugüne kadar birçok projeye destek verildiğini, Lefkoşa – Mağusa ana yolu üzerinde 4 yıl önce Limasol Bankası olarak orman alanı oluşturulduğunu, düzenli bakımı yapılan alanın günü geldiğinde kurak alanda örnek bir yeşil doku oluşturacağını belirtti.   
Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran’da sonuçları açıklanacak, özel ödüllü kısa metrajlı film yarışması Jurisinde yer alan isimler şunlar:  Derviş Zaim -Yönetmen , Doç. Dr. Ümit İnatçı- Ressam, Ertaç Hazer- Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmen, Tayfun Çağra- Gazeteci, YBH Genel Sekreteri, Nilden Bektaş- Çevre Müh. Odası Başkanı, Ogün Erciyas- TV Program Yapımcısı-Sinema Eleştirmeni, Yeliz Şükrü- Program Yapımcısı, Yönetmen.

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur