1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs Türk yayınları İstanbul'da tanıtıldı
Kıbrıs Türk yayınları İstanbul'da tanıtıldı

Kıbrıs Türk yayınları İstanbul'da tanıtıldı

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Artist 2016’da Kıbrıs Türk yayınları ile Kıbrıs Türk sanatı tanıtıldı

A+A-

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Artist 2016’da Kıbrıs Türk yayınları ile Kıbrıs Türk sanatı tanıtıldı

Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre fuarlar, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizatörlüğünde 12-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer alan fuarların açılışına Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da katıldı.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen, Türkiye ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 35. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda, söyleşi, panel, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirildi.

'Felsefe ve İnsan' ana temasıyla kapılarını açan 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda bu yıl Onur Yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olurken Almanya da onur konuğu ülke oldu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı standında Ahmet Tolgay, Osman Güvenir, Fatoş Avcısoyu Ruso, Dervişe Güneyyeli Kutlu ile fuara kendi imkanları ile katılan Özlem Çatal Esener’in imza günleri gerçekleştirildi. KKTC standını ziyaret eden kitapseverlere, Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez tatlarından ceviz macunu, peksemet ve hellim ikram edildi.

ARTİST 2016

“Umulmadık Topraklar” temalı 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı/ ARTİST 2016’da çağdaş sanatlara önemli katkıları nedeniyle de sanatçı onur ödülü Gülsün Karamustafa’ya ve sanatsever kurum onur ödülü ise Summart Sanat Merkezi’ne verildi.

Dokuz gün süren İstanbul Sanat Fuarı’nda Kültür Dairesi koordinasyonu ile Kıbrıs Türk sanatını temsilen açılan sergide, Fatoş Miralay ile Mustafa Hastunç’un eserleri sergilendi. Birçok galeri sahibi ve sanatçının ziyaret ettiği serginin, beğeni ve ilgiyle karşılandığı; Kıbrıslı Türk sanatçıların çalışmaları hakkında sorular sorulduğu kaydedildi.

(tak)

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur